Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Argeș: O femeie a fost împușcată accidental în timp ce poliţiștii au tras focuri de armă asupra unei mașini


O femeie a fost rănită accidental în noaptea de marți spre miercuri, de un glonț, în timp ce un echipaj de poliție din județul Argeș a executat focuri de armă în direcția unui autoturism care a refuzat să oprească, deși era urmărit.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, femeia, în vârstă de 31 de ani, era pasageră în autoturismul pe care polițiștii argeșeni au încercat să-l oprească. În noaptea de marți spre miercuri, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Lunca Corbului, aflați în misiune în comuna argeșeană Bârla, au efectuat semnalul regulamentar de oprire către un autoturism care circula pe DJ 679, dinspre Bârla spre Hârșești, însă conducătorul auto nu a oprit mașina și a continuat deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, „întrucât existau indicii că bărbatul ar conduce mașina sub influența băuturilor alcoolice”, potrivit sursei citate. Mașina polițiștilor avea în funcțiune semnalele acustice și luminoase. Conducătorul auto a fost somat să oprească și prin sistemul de amplificare audio al autospecialei de poliție, însă a continuat deplasarea, iar apoi polițiștii au tras două focuri de armă în plan vertical și patru asupra automobilului. „După efectuarea somațiilor legale, pentru imobilizarea autovehiculului, unul dintre polițiști a executat două focuri de avertisment în plan vertical și încă patru asupra autoturismului. Focurile de armă au fost executate într-o zonă fără locuințe situată între comunele Bârla și Hârsești. Autoturismul a fost oprit pe raza comunei Hârsești, iar conducătorul auto, imobilizat”, se precizează în comunicat.
Polițiștii au constat, după imobilizarea bărbatului, că femeia de 31 de ani, pasageră în autoturism, prezenta o leziune, „aparent ușoară”, au solicitat intervenția ambulanței și au luat măsuri de prim-ajutor până la sosirea echipajului medical. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Argeș unde a rămas internată. Potrivit unor surse judiciare, starea de sănătate a femeii este stabilă și a fost supusă unei intervenții prin care i-a fost extras glonțul aflat sub piele. Femeia este în afara pericolului.
În cauză a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, iar șoferului oprit cu focuri de armă i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Åžoferul a fost sancționat cu amendă de 1.305 și i-a fost reținut permisul în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile. „Documentele de verificare a modului de intervenție întocmite cu ocazia cercetărilor vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș”, se menționează în comunicatul IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?