Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

ULTIMA ORĂ! Cinci grădini inundate în urma precipitațiilor; cel mai mult a plouat la Reghiu


 Conform datelor transmise de SGA Vrancea la dispeceratul ISU, cantitatea maximă de precipitații înregistrată pe parcursul ultimelor 24 ore a fost la s.h. Reghiu: 40.3 l/mp.
 Sâmbătă noaptea, în jurul orei 23.35, în urma revărsării pr. Caciu, 5 curți – grădini au fost inundate în sat Topești, com. Bârsești. Reprezentantii SVSU au intervenit pentru evacuarea apei.
ISU Vrancea
Reamintim că Vrancea este sub Cod galben de precipitații, care va expira mâine, la ora 21.00. De asemenea, este Cod galben de inundații pe râurile Rm. Sărat, Putna și Trotuș. 
UPDATE!!!
ATENÅ¢IONARE HIDROLOGICÄ‚ PENTRU FENOMENE IMEDIATE
COD GALBEN
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Data: 08.07.2018 ora 09:30 – 08.07.2018 ora 22:00
        Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENÅ¢IE pe râurile din bazinele hidrografice: Bȃrlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Neamț, Vaslui, Iași, Bacău, Vrancea și Galați.
         Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bȃrlad – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vaslui – amonte S.H. Bȃrlad.
           În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom revene cu actualizarea prognozei hidrologice.
          Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”.
Intocmit, Nicolae TUDORACHE
Aprobat, Director C.N.P.H. Dr. Marius MATREATA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?