Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Iggy Pop, aclamat de spectatori la Festivalul de jazz de la Montreux


Legendarul rocker Iggy Pop a impresionat pe scena de la Montreux, unde se desfășoară unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din Europa, oferind un spectacol pe durata căruia publicul l-a ovaționat și a cântat alături de el piese celebre precum „The Passenger” și „I wanna be your dog”, relatează miercuri EFE.
În vârstă de 71 de ani, Iggy Pop a reușit să fie extrem de dinamic pe scena de la Auditorium Stravinski, cu o capacitate de 4.000 de spectatori, demonstrând că a rămas „A real wild one” („Un adevărat sălbatic”) și făcând risipă de energie în timpul acestui concert. Încă de la prima piesă, „I wanna be a dog”, Iggy Pop a rămas la bustul gol și arătând că este un adevărat showman, a aruncat cu apă pe scenă și s-a aruncat apoi în brațele publicului, ocazie cu care și-a pierdut un dinte. Totuși, artistul a părăsit doar pentru câteva minute scena, revenind în fața publicului ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De abia la sfârșitul spectacolului și după toate bisurile, el a zâmbit și a dezvăluit spectatorilor: „Am pierdut un dinte”.
Iggy Pop a interpretat multe piese care l-au consacrat, precum „Candy” și „Lust for life”, dar și cântece de pe cel mai recent album al său, „Post Pop Depression” (2016), pe care l-a înregistrat împreună cu Josh Homme, fondatorul trupei rock Queens of the Stone Age. Înaintea lui, trupa londoneză The Vaccines a deschis concertul de la Auditorium Stravinski, mobilizând mai ales publicul tânăr. Componenții trupei au „contagiat” până la urmă întreaga asistență, demonstrând că rockul nu are vârstă, precizează jurnaliștii de la EFE. Ultimul lor single, „I can’t quit”, și piesa „Post break up sex” (2011) au fost cele mai fredonate de public. Cu cel de-al patrulea album din carieră, „Combat Sport”, lansat anul trecut, tinerii britanici au revenit la genul rock după ce au experimentat cu muzica pop. Grupul The Vaccines nu a mai cântat din 2010 la Montreux.
La Montreux Jazz Festival 2018, care se încheie la 14 iulie, sunt de asemenea invitați să cânte în premieră rockerul australian Nick Cave și muzicianul american Jack White, devenit celebru în calitate de autor al unei piese cult din muzica rock, „Seven Nation Army”. Charlotte Gainsbourg își va face de asemenea revenirea la Montreux, pentru a-și prezenta cel de-al cincilea album din discografia ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?