Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Atletism, juniori 1 – Adjudeanul Alexandru Grigore, campion național și barem îndeplinit pentru Campionatul Mondial!


    La Campionatul Național de Atletism al junorilor 1, de la Pitești, de la sfârșitul săptămânii trecute, sportivul adjudeana Alexandru Grigore a câștigat proba de aruncarea suliței cu 70,38 metri. Noul campion al juniorilor 1 este legitimat la SCM Bacău – CSM Onești, dar a fost format la secția Adjud a CSS Focșani de profesorul antrenor Sorin Crăciun, sub îndrumarea căruia a reușit să obțină titlurile de campion al României la categoriile de vârstă de până la juniori 1 șio să.reprezinte România la Campionatul European de juniori 2. Aruncarea de 70,39 metri de la Campionatul Național reprezintă și îndeplinirea baremului pentru  Campionatul Mondial de la Tampere programat pentru 10-15 iulie.
Alexandru Grigore a concurat de curând la Campionatul Balcanic de atletism al juniorilor 1 și s-a clasat al treilea, cu medalie de bronz.
    În fotografia de la premierea de după câștigarea titlului național, Alexandru Grigore îl are alături pe fostul său mentor și antrenor, profesorul Sorin Crăciun, cumva în afara uzanțelor ce presupun ca sportivul să îl aibă alături pe antrenorul cu care lucrează. Profesorul Crăciun mi-a explicat împrejurarea de fi pe podium: „Domna Mihaela Melinte, actuala antrenoare de la Bacău a lui Alexandru, a insistat ca eu să fiu acolo, ca un semn de apreciere a muncii mele care a făcut posibilă formarea și ascesiunea sportivului spre mare performanță. Este un gest de frumoasă colegialitate pe care îl apreciez ca atare. Și îi doresc lui Alexandru Grigore ca împreună cu doamna Melinte să continue să urce pe scara performanței sportive!”   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?