Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Doctorul dermatolog Călin Belmega vă recomandă IONTOFOREZA, procedura cea mai eficientă în tratarea transpirației excesive


       Hiperhidroza sau transpirația excesivă reprezintă o problemă foarte jenantă și destul de frecvent întâlnită, care poate afecta pe oricare dintre noi, indiferent de sex sau vârstă și care se agravează pe perioada anotimpului cald. Aceasta apare din cauza unui mecanism anormal de termoreglare al organismului când glandele sudoripare (ale transpirației) produc în exces sudoare.
    Transpirația excesivă poate dăuna activităților de zi cu zi de la deschiderea unei uși, folosirea unui calculator sau strânsul mâinii. Sudoarea din zonele axilare este absorbită prin haine cauzând semne evidente de transpirație și senzație de disconfort. Din cauza persistenței umezelii la nivelul pielii, pot apărea diverse infecții locale.
     Iontoforeza este procedura care și-a dovedit eficiența în peste 75% din cazuri în ameliorarea pe termen scurt și lung a hiperhidrozei primare neasociată cu alte boli care determină transpirație excesivă precum boli neurologice, endocrine sau tulburări psihologice. Este recomandată cu încredere de medicii dermatologi deoarece este sigură, ușor de tolerat de pacienți și nu foarte costisitoare.
    Rezultatele sunt deosebit de bune pentru transpirația palmelor și tălpilor și puțin mai slabe pentru tratamentul axilelor, în cazul acesta tratamentul cu toxina botulinică (Botox, Dysport) fiind deosebit de eficient.
     Pentru a observa o îmbunătățire este nevoie de minim 7-10 ședințe (o ședință la 2 zile) urmate eventual de ședințe lunare sau la 2 săptămâni pentru întreținere.
    În cadrul ședinței pacientului i se cere să scufunde mâinile și/sau picioarele în băi de mică adâncime cu apă sau bureți umezi vor fi plasați sub brațe timp de 5-15 minute. Pacientul trebuie să se aștepte să simtă o senzație de înțepătură care nu este foarte neplăcută deoarece aparatul folosește curent direct pulsatil de foarte mică intensitate, ce face procedura mai confortabilă. Când mâinile și/sau picioarele sunt scufundate sub apă, intensitatea curentului setată va fi obținută și menținută automat pe timpul tratamentului modificată în funcție de tolerabilitatea celui tratat. În orice caz, tratamentul poate fi oprit în orice moment.
    Iontoforeza este o metodă sigură de a trata transpirația excesivă și presupune efecte secundare limitate întâlnite în cazuri rare. Tratamentul nu este recomandat celor care au un regulator de ritm cardiac (pacemaker), femeilor gravide, persoanelor cu plăci metalice sau șuruburi după chirurgie osoasă precum și alte implante metalice.

Această procedură poate fi făcută la Cabinet Dermato-Venerologie: Dr. Belmega Călin – Medic Primar, din Str. Dornișoarei, nr.1, Ap 3, Focșani.
Tel. 0720213145
www.dermatologiefocsani.ro 
Orar:  Luni, Miercuri, Vineri: 16-19, Sâmbată: 10-12

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?