Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Angajat de la Finanțe, arestat la domiciliu pentru luare de mită; i-ar fi cerut unui patron să-i deconteze țevi, spaliere și ciment


Un angajat al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea, de 55 de ani, a fost reținut sâmbătă seară într-un dosar de luare de mită. El a fost prins în flagrant, în timp de primea o sumă de bani de la patronul unui magazin din Corbița. Flagrantul a fost organizat de ofițeri din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Sâmbătă seară, după ce a fost audiat, angajatul AJFP, care este consilier superior, a fost reținut, iar ieri a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. „Este vorba de o infracțiune de luare de mită, care a fost constatată în flagrant. S-a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui consilier superior din cadrul Finanțelor Vrancea, iar astăzi (duminică-n.r.) a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Persoana în cauză a primit arest la domiciliu”, ne-a declarat procurorul Nicolae Pîrcălăbescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Potrivit deciziei instanței, consilierul nu are voie să părăsească locuința, din comuna Cotești. „(…) respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpatului D(…) G(…), formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul D(…) G(…), cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită, (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.06.2018 și până la data de 23.07.2018 inclusiv. (…) impune inculpatului D(…) G(…) obligația să nu părăsească imobilul de domiciliu situat comuna Cotești (…) fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți și să se supună restricțiilor stabilite de acesta. (…) pe durata arestului la domiciliu D(…) G(…) are următoarele obligații: – să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu martorul din cauză (…), domiciliat în comuna Corbița (…) județul Vrancea. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 221 alin. 4 C.pr.pen. privitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, în cazul încălcării cu rea-credință a obligațiilor impuse. (…) inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în fața organelor judiciare la chemarea acestora. (…) încredințează supravegherea respectării de către inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu și a obligațiilor care îi revin pe durata acesteia organului de supraveghere IPJ Vrancea – Serviciul Investigații Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare prin formațiunea de poliție competentă teritorial. Dispune punerea în libertate a inculpatului reținut D(…) G(…), în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, dacă nu este reținut/ arestat în altă cauză. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 24.06.2018”, este decizia Tribunalului Vrancea.

I-ar fi dat de înțeles administratorului că poate fi „drăguț”

Potrivit unor surse, consilierul superior ar deține o casă într-o comună situată în apropiere de Adjud. În timpul vizitelor sale pe la locuința respectivă, el ar fi trecut și pe la un magazin din Corbița, unde ar fi găsit mai multe nereguli. Drept urmare, i-ar fi lăsat vorbă administratorului să ia legătura cu el, lucru care s-a și întâmplat.
În timpul discuțiilor, consilierul de la Finanțe i-ar fi spus administratorului despre neregulile observate, despre cât de mare este amenda, dar și despre faptul că de multă vreme nu s-a mai făcut un control la magazinul respectiv. Consilierul i-ar fi dat de înțeles administratorului că poate fi „drăguț” și poate trece cu vederea unele nereguli, dar nu degeaba. Astfel, consilierul ar fi adus în discuție că ar avea nevoie de niște țevi, spaliere, ciment și altele pentru construcția unui gard. Administratorul magazinului nu ar fi avut de unde să cumpere produsele, așa că acestea au fost achiziționate chiar de consilier, urmând ca administratorul să-i deconteze contravaloarea.
După ce consilierul a primit banii, el a fost prins în flagrant. Finanțistul nu ar fi negat că are banii de la administrator, dar a susținut că urma să-i cumpere acestuia niște bunuri.
Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice ne-au declarat, duminică după-amiază, că nu au fost anunțați despre acest caz și că au aflat din Monitorul de Vrancea despre reținerea și apoi plasarea în arest la domiciliu a colegului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?