Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Ziua Drapelului Naţional” sărbătorită în garnizoana Focşani


    Militarii garnizoanei Focșani, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, sărbătoresc „Ziua Drapelului Național” prin organizarea unei ceremonii militare și religioase dedicate drapelului României, în Piața Unirii din Focșani.
    Astfel, luni 25 iunie, începând cu ora 19:00, se va desfășura ceremonia de coborâre a drapelului României și predarea acestuia pentru slujba de sfințire a preotului garnizoanei.
    Marți, 26 iunie, începând cu ora 10:00, se va desfășura ceremonia de înălțare a acestuia, în cadrul căreia va fi binecuvântat de către preotul garnizoanei și va fi arborat pe catargul din fața Prefecturii județului Vrancea, în acordurile imnului național interpretat de muzica de garnizoană.
    Activitatea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare a garnizoanei. La ceremonie vor participa reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai instituțiilor civile, militare și religioase din garnizoană, precum și cadre militare active, în rezervă / retragere și veterani de război. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an, la data de 26 iunie.
    Vă așteptăm cu drag!

Sursa text și foto: Facebook/Brigada 8 LAROM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?