Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Senatorul Cristian Dumitrescu, la Școala de vară a TSD de la Neptun


    Președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, a participat la Școala de pregătire politică a Tineretului Social Democrat, care a avut loc în perioada 14-17 iunie 2018, în stațiunea Neptun. La eveniment au participat peste 500 de tineri din toată țara.
,,Cu deosebită plăcere am dat curs invitației de a participa la Școala de Pregătire Politică a Tineretului Social Democrat, ediția 2018, din Neptun. Intervenția mea a fost în seminarul de lucru legat de Europa unde, alături de doamna senator Gabriela Crețu, domnul ministru Victor Negrescu și domnul europarlamentar Emilian Pavel, am prezentat o radiografie a situației europene în pragul preluării de către România a președinției acestui organism. Am ținut să precizez că situația europeană impune nu atât o concurență între țări cât mai cu seamă un echilibru. Totodată am ținut să arăt tinerilor prezenți situația Uniunii Europene în raport cu țările care au avut în ultima perioadă o dezvoltare mult mai rapidă decât unele din interiorul Uniunii, țări precum China, Brazilia, etc. Am arătat că această perioadă este una destul de importantă pentru deciziile ce se vor lua la nivel european iar faptul că România va prelua președinția Uniunii ne poziționează într-o situație extrem de favorabilă dar și importantă, în situația de a participa activ și a putea influența câteva din aceste decizii majore în favoarea noastră ca țară”, a declarat senatorul Cristian Dumitrescu.
    Lucrările Åžcolii de pregătire politică s-au desfășurat după un program complex de formare și dezvoltare a tinerilor politicieni, în cadrul căruia, zilnic, au fost organizate dezbateri și ateliere de lucru din diferite domenii de activitate (educație, muncă, comunicare, mediu, tineret, juridic). Teme precum: „Europa, încotro?”, „Finanțări europene”, „Cum trebuie să pregătim Generația 2040?”, „Meseriile viitorului”, „Comunicarea verbală și nonverbală”, „Eco vs. Ieftin”, „România tinerilor”, „Drepturile omului, încotro?” au fost abordate interactiv și interdisciplinar, cu sprijinul unor importante personalități social-politice, din sfera guvernamentală dar și a organizațiilor non-guvernamentale și a instituțiilor de studii politice și de comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?