Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Fotbal – CSM Focșani 2007, echipă cu potențial peste locul cu care a încheiat campionatul!


Fotbaliștii seniori ai Focșaniului au intrat în vacanță în urmă cu o săptămână. Până atunci au continuat antrenamentele chiar dacă terminaseră campionatul cu o etapă mai devreme decât colegii lor de serie. Vor fi în vacanță până la la 9 iulie – cel puțin așa arătau inițial intențiile antrenorilor Vasile Burgă și Adrian Toma.
CSM Focșani 2007 a lăsat în urmă un prim sezon în Liga a III-a, în care a reușit un parcurs încheiat pe locul 10. O poziție care nu arată foarte bine, privită în sine. O privire aruncată asupra liniei de clasament a focșănenilor relevă, însă, o performanță a focșănenilor care merită să fie apreciată! Au un raport pozitiv victorii/înfrângeri, 11 la 9, sunt campioni, împreună cu Olimpic Cetate Rîșnov, ai egalurilor – 8, și au acumulat 41 de puncte. Cu patru puncte mai puține decât echipa de pe locul al cincilea, Bucovina Rădăuți, și cu trei puncte mai puține decât formația de pe poziția a șasea, FC Hărman. Fără cele câteva rateuri – greu de acceptat de suporteri – de pe teren propriu, focșănenii ar fi putut încheia campionatul imediat în urma  trio-ului care s-a bătut pentru promovarea în Liga a III-a. Iar cu primele trei, CSM Focșani 2007 a obținut cel puțin un punct, fără a pierde pe Milcovul. Așa cum mi-au spus cei doi căpitani, Gabriel Lazăr și Ștefan Lupu înainte de plecarea în vacanță, echipa are valoare de primele cinci locuri! Elevii antrenorilor Vasile Burgă și Adrian Toma au avut un  retur mai bun decât prima poarte a campionatului, 23 puncte câștigate față de 18, ceea ce poate releva și o mai bună adaptare la rigorile Ligii a III-a, pe măsura acumulării experienței competiționale la acest nivel de cei mai mulți fotbaliști, veniți din campionatul județean sau din echipe de juniori.
Echipa Focșaniului are potențial pentru a se așeza în viitoarea ediție de campionat în zona locurilor 1-6, așa cum este prefigurat obiectivul pentru vara lui 2019. Iar lotul va rămâne cam același cu cel care a încheiat campionatul. A plecat Zaharia, iar în perioada de pregătiri s-a antrenat cu echipa juniorul Lăudatu.
Foarte probabil, mici ajustări de lot mai pot fi făcute până la reluarea pregătirilor așa încât, la startul campionatului, la 25-26 august, echipa să aibă bine acoperite toate posturile.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?