Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Leadership marca Harvard: Steve Jarding vine în România


În perioada 18-22 iulie 2018, PACT pentru România va organiza  prima școală de leadership civic și politic din România, Academia Lideri pentru Viitor, avându-l drept invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici ai lumii contemporane, Steve Jarding.
Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, este recunoscut ca fiind unul dintre experții de top la nivel mondial în comunicare, managementul campaniilor electorale și leadership strategic. În 2016, Jarding a fost votat Profesorul Anului la Harvard Kennedy School. A predat și a oferit consultanță în peste 25 de țări din Asia, Africa, America de Sud și Europa și a câștigat o listă impresionantă de curse electorale pentru guvernatori sau senatori americani. În 1996, revista Roll Call l-a descris drept „unul dintre cei mai influenți oameni din politica de la Washington”. Nouă dintre foștii săi studenți au fost candidați la președinție sau la funcția de prim-ministru în diverse țări ale lumii și mulți alții au fost aleși în Congresul american. Este coautor al cărții „Foxes in the Henhouse”.
Astăzi, lumea suferă profunde modificări de paradigmă și doar istoria va consemna dacă ceea ce urmează ne așază pe o direcție bună. Doar cei care vor fi echipați cu atitudinile, cunoștințele, competențele și valorile de lider vor putea să-și asume un rol activ în trasarea acestei direcții, altfel vor rămâne doar spectatori ai schimbărilor care vor urma.
Antreprenoriatul politic sau civic poate avea succes doar dacă fondatorii știu cum să construiască organizații de lideri – doar așa se va realiza trecerea de la inițiative sau startup-uri la organizații sustenabile și durabile. În prezent, în România lipsește o pepinieră reală pentru o nouă generație de lideri. Educația și cultura civică sunt aproape absente în școală, iar tinerii români nu au o busolă politică. De aceea, pentru construirea noii generații de lideri este necesară o școală de leadership. Leadership-ul autentic necesită o educație în acest sens, care să fie începută de la o vârstă cât mai fragedă. A fi lider este o trăsătură care se învață.
Academia Lideri pentru Viitor își propune să dezvolte o nouă generație de lideri prin următoarele categorii de agenți ai schimbării:
– Ateliere pentru elevi, aflați în jurul vârstei majoratului;
– Ateliere pentru studenți, atât în țară cât și în străinătate;
– Ateliere pentru antreprenori, profesii liberale, profesioniști din orice domeniu.

Pentru regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Galați, Tulcea, Vrancea, Constanța) va fi alocat un număr de maxim 28 locuri pe fiecare tip de atelier. Ne rezervăm dreptul ca, în cazul unui număr mare de aplicații a unor persoane pe profilul potrivit, să selectăm participanții inclusiv în ordinea cronologică a înscrierii.
Academia Lideri pentru Viitor, care va avea loc în perioada 18-22 iulie la Brașov, este primul și singurul proiect deschis de formare a unei noi generații de lideri în domeniile civic, economic și public, care își asumă misiunea de a reduce decalajele dintre comunitățile din România și cele din Uniunea Europeană, începând de azi.  Trainerii și facilitatorii care vor fi prezenți vor include antreprenori civici sau politici, experți consacrați sau reprezentanți ai lumii academice și practicieni. Aceștia fac parte, la rândul lor, din categoria adevăraților lideri: nu cei care reușesc să adune mulți adepți în jurul lor, ci cei care reușesc să formeze alți lideri.
Mai multe detalii despre înscrierea la cursuri și costurile de participare la Academia Lideri pentru Viitor pe http://www.lideripentruviitor.ro/ sau Facebook: https://www.facebook.com/lideripentruviitor/

PACT pentru România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?