Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Accident provocat de un şofer cu 2 grame la mie alcool pur în sânge


Un tânăr de 27 de ani, din Adjud, a fost trimis in judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier. El este acuzat că a condus băut și fără permis și a provocat un accident de circulație, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.
Totul s-a întâmplat la data de 18 mai 2017. Deși era băut și nici nu avea permis de conducere, bărbatul s-a urcat la volanul unei mașini și a plecat la plimbare prin Adjudul Vechi. Nu era singur, ci însoțit de o cunoștință. La un moment dat, el a pierdut controlul asupra mașinii și a provocat un accident, în urma căruia pasagerul a fost rănit ușor. Urmare a celor petrecute, polițiștii au ajuns la fața locului și au constatat infracțiunile pentru care tânărul a fost trimis acum în judecată.
Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest și apoi a fost dus la spital pentru probe de sânge. La prima probă a avut o alcoolemie de 2 grame la mie alcool pur în sânge și 1,85 grame la mie alcool pur în sânge la cea de-a doua probă. De asemenea, în urma verificărilor făcute în baza de date, s-a stabilit că nici posesor de permis de conducere nu era. Pentru rănirea pasagerului în urma accidentului, șoferul nu va fi judecat deoarece acesta a avut puține zile de îngrijiri medicale.
Tot pentru infracțiuni la regimul rutier a fost trimis în judecată și un tânăr de 28 de ani, din Urechești. În rechizitoriu se arată că el va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Faptale au fost constatate la data de 8 aprilie anul trecut. Oamenii legii l-au oprit în trafic pentru că inculpatul se deplasa cu un moped care nu avea plăcuțe de înmatriculare. Astfel, de la o neregulă, oamenii legii au constatat că de fapt erau mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?