Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Fotbal juniori – CSM Focșani 2007, locul 3 la turneul final al Cupei Hagi Danone!


Lotul CSM Focșani 2007: Roberto Ionescu, Andrei Chiriac, Theodor Dănilă, Rareș Fatu, Călin Badașca, Mario Epure, Lorenzo Stoica, Rareș Maeschi, Robert Necula, Robert Croitoru, Sebastian Moldoveanu, Alin Cherciu.
Antrenori, profesorii Mircea Lazăr și Valentin Stoian

    Echipa de juniori U 12 a CSM Focșani 2007 a participat în perioada 30 mai – 3 iunie, la Constanța, la turneul final al Cupei Hagi Danone. A fost un turneu de elită care a avut la start cele mai bune șase echipe școlare, promovate în urma unor turnee zonale de calificare și cele mai bune șase formații de acest nivel din țară, între care și cea a CSM Focșani 2007, invitată ca urmare a rezultatelor obținute în timp în competițiile la care a luat parte. Foarte tinerii fotbaliști pregătiți de profesorul Mircea Lazăr, de curând și de profesorul adjudean Valentin Stoian sunt campionii naționali din 2014, vicecampionii din 2015, iar acum, medaliați cu bronz.

    În dispută la turneul final al Cupei Hagi Danone s-a aflat obținerea locului 1, cel care asigură participarea, alături de alte 31 de echipe, la Danone Națions Cup – campionatul mondial al echipelor de copii U 12 care va avea loc în 2019, în Spania, la împlinirea a 100 de ani de când Danone a luat naștere la Barcelona. La Danone Nations Cupa, al cărei ambasador mondial este Zinedine Zidane, va participa și câștigătoarea Hagi Danone din 2019, alături de alte 31 de campioane naționale de anul viitor.

    În turneul de la Constanța, echipele au fost împărțite în două grupe.
Grupa A a avut următorul clasament final: 1. Academia Hagi 13 puncte; 2. New Stars București – 11 puncte; 3. Liceul de Informatică Cluj-Napoca – 6 puncte; 4. LPS Mircea Eliade București – 5 puncte; 5. LPS Viitorul Pitești – 5 puncte; 6. CSA Steaua București – 5 puncte.
    Clasamentul grupei B: 1. CSM Focșani 2007 – 11 puncte; 2. Școala Miron Costin Galați – 10 puncte; 3. Universitatea Craiova – 10 puncte; 4. Luceafărul Severin – 8 puncte; 5. Școala nr. 4 Suceava – 3 puncte; 6. Școala Alexandru Macedonski Craiova – 2 puncte.
    În semifinală, jucătorii antrenați de Mircea Lazăr și Valentin Stoian au cedat cu 1-3 în fața New Stars București care a fost întrecută, la rândul său, cu 4-0 de Academia Gahi, câștigătoarea competiției și campioana României.
    În celalată semifinală, Academia Hagi a dispus cu 7-0 de Școala Miron Costin Galați. Locurile 3 și 4 au fost stabilite având ca reper golaverajul din semifinale, CSM Focșani 2007 revenindu-i locul 3!
    Premierea a fost făcută Gheorghe Hagi și conducătorul de joc al Viitorului și fiul celui mai mare jucător al fotbalului românesc, Ianis Hagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?