Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO: Premierul Viorica Dăncilă: Nu se pune problema desfiinţării Pilonului II de pensii


   Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Mărășești, că Pilonul II de pensii nu va fi desființat și că în continuare pe acest subiect există o analiză, precizând că propunerea avansată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căreia Pilonul II ar urma să fie opțional, nu i-a fost prezentată. „În niciun caz nu se pune problema desființării Pilonului II, vreau să fac această precizare din start. În altă ordine de idei, da, sunt discuții ca Pilonul II să fie opțional, dar încă nu avem o modificare certă. Nu am văzut această modificare, deci nu pot să dau amănunte referitor la acest lucru. Ceea ce pot să spun cu certitudine este că Pilonul II nu se desființează, pentru a nu crea îngrijorare. Eu încă nu am văzut acest proiect, după ce o să văd acest proiect, o să-mi spun punctul de vedere”, a declarat Viorica Dăncilă.

    Premierul a ținut să precizeze că există bani de salarii și pensii, precizând că nu înțelege îngrijorarea șefului statului pe această temă, întrucât în legea bugetului sunt prevăzute fonduri în acest scop. „Avem o lege a bugetului care a fost adoptată în Parlament, promulgată de președintele României, am prevăzut acolo toate creșterile salariale, deci nu sunt motive de îngrijorare. Chiar aș ruga pe toată lumea să nu mai scoată în spațiul public asemenea lucruri, pentru că aceste lucruri creează îngrijorare și nu cred că este cazul ca să îngrijorăm oamenii că nu-și primesc pensia sau nu-și primesc salariul. Sunt bani de salarii și pensii. Domnul președinte a promulgat legea bugetului și acolo sunt bani prevăzuți pentru salarii și pensii, deci nu văd de unde această îngrijorare. Dar, mă rog, poate domnul președinte o să dea mai multe explicații legate de acest lucru. Ceea ce pot să vă spun în calitate de prim-ministru e faptul că sunt bani de salarii și pensii”, a afirmat Dăncilă, răspunzând astfel celor care susțin că nu sunt bani pentru salarii și pensii, afirmații făcute în acest sens chiar și de președintele României. Premierul a precizat că nu a discutat în ultima perioadă cu președintele Klaus Iohannis.
    Viorica Dăncilă a participat, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la punerea în funcțiune a Stației de Pompare și Repompare 5 Haret (SRP5) din Amenajarea complexă Ruginești-Pufești-Panciu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?