Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Lucrările înscrise la concursul „Focșani – Centenarul Unirii în 100 de imagini” pot fi votate de public


Primăria Focșani a prezentat, ieri, lucările înscrise la concursul „Focșani – Centenarul Unirii în 100 de imagini”. Lucările au fost prezentate pe pagina de facebook a municipalității și reprezintă penultima etapă a competiției, cea în care lucrările primesc votul publicului. Concursul, organizat și desfășurat de Primărie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, a luat startul pe data de 9 mai, adresându-se tuturor școlilor și liceelor din Focșani. Lucrările vor fi notate în data de 1 iunie de către un juriu format din primarul municipiului, Cristi Misăilă, inspectorul școlar general Lauriana Ailincuței și colecționarul de fotografii Petru Mincu.
Premiile concursului sunt: locul I o excursie de 2 zile cu cazare la Alba Iulia. Premiul al II-lea va consta într-o excursie de o zi la mausoleele din Vrancea, iar premiul al treilea va asigura intrarea gratuită la o piesă de teatru pusă în scenă de artiștii Teatrului Municipal Focșani. „Fiecare școală sau liceu din Focșani are foarte mulți elevi care, prin realizările lor din diverse domenii, fac cinste atât părinților cât și dascălilor care i-au îndrumat pe drumul lor către succes. Iar acești elevi, prin reușitele lor, sunt motive de mândrie pentru întreaga noastră comunitate. Inclusiv pentru acele unități școlare care au ales pe parcurs să se retragă din competiție. Etapa finală a concursului va avea loc în data de 1 iunie, în cadrul manifestărilor organizate de Ziua Internațională a Copilului, când toate aceste lucrări vor fi jurizate, votul publicului pe facebook fiind doar de 10% din nota finală. Precizăm că modalitatea de notare a fost stabilită de comun acord cu profesorii coordonatori în cadrul unei ședinte anterioare lansării concursului. Mulțumim pe această cale și domnului Petru Mincu, colecționar de fotografii și cărți poștale cu Focșaniul vechi, care a avut amabilitatea de a completa aceste lucrări cu câteva fotografii document cu orașul nostru din ultimul secol”, au arătat reprezentanții Primăriei Focșani.
Conform regulamentului concursului, fiecare echipă, formată din cel mult 25 de elevi, a avut sarcina de a realiza 5 afișe în format A2, care pot fi fotografii, colaje sau schițe. Primele două dintre acestea trebuiau să prezinte unitatea școlară respectivă, alb/negru și color, trecut și prezent, precum și o clădire reprezentativă din Focșani, alb/negru și color, trecut și prezent. Celelalte trei afișe trebuiau să aibă ca teme cultura, sportul și educația, urmând a prezenta trei foști sau actuali elevi care fac cinste unității școlare.
Primăria Focșani menționa că fiecare astfel de afiș trebuia să fie în primul rând unul de creație, nu doar de prezentare, elementele obligatorii fiind următoarele:
– o poză, un colaj sau o schiță a imaginii fostului/actualului elev;
– numele și prenumele ;
– perioada în care a fost sau este elev ;
– motivele pentru care acest elev face cinste unității școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?