Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: La Polivalentă a fost ”Cupa Florilor” șahului focșănean!


    Sala Polivalentă a găzduit, vineri, 25 mai, și duminică, 27 mai, competiția de șah rapid pentru copii și juniori „Cupa Florilor”, la care au participat sportivi legitimați de la CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani, dar și neligitimați, de la școlile gimnaziale Nr. 7, Duiliu Zamfirescu, Al. Vlahuță, Ștefan cel Mare Focșani, Nr. 3,  Focșani, Ion Basgan, Anghel Saligny, toate din Focșani, de la Colegiul Național Unirea Focșani, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, Centrul de zi Maria Ajutorul Copiilor, grădinițele Nr. 18, Nr. 23, Nr. 19, Nr. 16, Nr. 7, toate din Focșani.
    Concursul a fost organizat pe categoriile de vârstă U 8, U 10, U 12 și U 18. La U 8, categoria la care întrecerea a avut loc în sistem elvețian vineri, 25 mai, pe primele trei locuri s-au clasat la băieți: David-Mihai Andrei, de la CSM Focșani 2007, cu 6 puncte, Adelin-Ștefan Dăscălescu, de la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță, cu 6 puncte, și Denis-Ionuț Pilă, de la Școala Gimnazială Nr. 7 Focșani, cu 5,5 puncte, iar la fete: Ana-Maria Apostu, de la CSM Focșani 2007, Giulia Lungu, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, și Bianca-Maria Beșleagă, de la Școala Gimnazială Nr. 7 Focșani. 
    Concurenții de la U 10 s-au întrecut duminică, 27 mai, în sistem turneu. La băieți a câștigat Yannis-Raphael Grecu, de la CSM Focșani 2007, cu 9 puncte, urmat de colegul său de club David-Mihai Andrei, cu 7 puncte și Andrei-Dănuț Neagu, de la CS Olimp Șah Focșani, cu 6 puncte. La fete, cea mai bine clasată a fost Giulia Lungu, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, urmată de Ana-Maria Apostu, de la CSM Focșani 2007. 
    Organizatorii au alcătuit și un clasament pe vârste – 6 ani, 7 ani și 8 ani. La 6 ani, pe primul loc s-a clasat Patric-Andrei Făcîlă, urmat de Filip Andrei Toia. La 7 ani, primul a fost Denis-Ionuț Pilă, iar la 8 ani, cel mai bine clasat a fost Adelin-Ștefan Dăscălescu.
    Competiția șahiștilor U 18 a avut loc tot duminică, 27 mai, în sistem turneu.  A câștigat Sebastian-Ștefan Ciobanu, de la CS Olimp Șah, cu 6 puncte, urmat de colegii săi de club Ștefan Dănilă, cu 6 puncte, și Andrei Cucoaneș, cu 4 puncte.   
Clasamentul șahiștilor U 12 a avut pe primele trei locuri trei sportivi de la CS Olimp Șah Focșani: Cristian Eduard Simon, Alexandru-Ionuț Borza și Mihnea-Iustin Baciu. 
Arbitrajul a fost asigurat de Mihai Strîmbu și Anton Soare.
    Participanții la „Cupa Florilor” au primit cupe, medalii și diplome oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea în cadrul programului „Promovarea sportului de performanță”. „Competiția a fost cuprinsă în Calendarul județean Vrancea al compețiilor șahiste pe anul 2018 susținute de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, fiind efectiv organizată de CSM Focșani 2007 în colaborare cu CS Olimp Șah Focșani. Modul în care a fost concepută organizarea și reușita efectivă a acestei competițiii șahiste se înscrie pe linia stabilită, la începutul anului, de către conducerea CSM Focșani 2007 prin domnul director Viorel Ciubotaru, de depistare și promovare la nivel de performanță a valorilor șahiste locale”, mi-a declarat Mihai Strîmbu, președintele secției de șah a CSM Focșani 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?