Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Absolvenții de la Colegiul Cuza, Liceul Pedagogic și Colegiul Cotea și-au luat la revedere de la viața de liceeni; șefii de promoție au fost premiați


Elevii de clasele a XII-a își iau, rând pe rând, rămas bun de la liceu. Ieri au fost strigați la catalog, pentru ultima oară, absolvenții de la Colegiul „Valeriu D. Cotea”, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Îmbrăcați frumos, cu robe, și cu sufletele pline de emoție, foștii liceeni, viitori studenți, și-au primit premiile. Au fost aplaudați, iar diriginții le-au dat ultimele sfaturi pentru noul lor start în viață.

S-au bucurat cu toții și au promis că vor avea rezultate bune și la probele scrise ale examenului național de bacalaureat, așa cum au avut și la probele orale. Elevii de la Cotea au organizat cursul festiv în cadrul unității de învățământ, moment în care s-au premiat șefa de promoție și șefii de an de la fiecare clasă în parte. Totodată, au predat cheia succesului colegilor din clasa XI-a. „E doar un moment, ai impresia că ești extraordinar, ești în al nouălea cer, e doar un moment când simți că ești cel mai bun. Nu e chiar cine știe ce. A trecut repede. Nu s-a schimbat nimic, cum am mai spus, e doar un moment”, ne-a spus Ionelia Hîrșu, șefa de promoție de la Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea, care se pregătește pentru admiterea la SNSPA.
Absolvenții de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” au gustat din bucuria premiilor și a aplauzelor într-un cadru festiv, în sala mare a Ateneului Popular, Maior Gheorghe Pastia. Festivitatea de premiere a celor de la Pedagogic a început cu un moment artistic, pregătit de un grup de eleve din clasa I. Larisa Zaharia a fost eleva care și-a adjudecat cele mai mari note și a primit titlul de șefă de promoție. Ea a studiat la clasa de științe sociale.
Seara, a fost rândul elevilor de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” să se bucure de ultimele momente din viața de liceeni. Cuziștii au ales să meargă de la liceu până la Teatrul „Maior Gheorghe Pastia” într-o paradă deosebită. Cursul festiv de la Colegiul Cuza a fost unul cu atât mai special, cu cât fiecare catedră a ținut să își premieze olimpicii județeni și naționali. La capitolul olimpiade și premii câștigate s-a remarcat tânărul Tudor Dodoiu, care a fost premiat și de catedra de chimie, și de cea de matematică. Trebuie spus faptul că Tudor Dodoiu este unul dintre cei trei șefi de promoție ai renumitului colegiu focșănean. Au mai primit titlul de șef de promoție Andreea Dumitrașcu și Raluca-Elena Pleșa Pătrășcan.
Un moment hazliu a fost acela în care profesoara Alina Maioreanu a enumerat premiile câștigate de Tudor, iar el a precizat că nu își amintește de toate acestea. „Ultimii 8 ani din viață i-am petrecut la Cuza și pot spune că după casa mea, părintească, liceul este a doua mea casă. Au fost 8 ani frumoși, pe care i-am petrecut aici”, a spus Tudor pe scena teatrului „Maior Gheorghe Pastia”.
Colegiul Tehnic Valeriu D.Cotea



Liceul Pedagogic „Spiru Haret”



Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?