Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Un șofer cu alcoolemie de 2,90 în sânge a făcut slalom printre mașini, pe E85


    Un bărbat de 58 de ani, din comuna Golești, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Conform rechizitoriului, pe data de 30 aprilie, în intervalul orar 18.50-19.20 acesta ar fi condus pe drumurile publice, de la Golești și până la Focșani, un autovehicul marca Opel, având o îmbibație alcoolică de 2,90 grame la mie alcool pur în sânge.
    Din anchetă a rezultat că în după-amiaza zilei amintite, bărbatul, în timp ce se afla acasă la el, la Golești, a consumat o cantitate însemnată de alcool. Acesta a băut câteva pahare de pălincă și apoi aproximativ un litru și jumătate de vin. După ce a băut bine, bărbatul a avut o discuție în contradictoriu cu soția sa, cei doi certându-se. Supărat din cauza discuțiilor aprinse avute cu soția, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a plecat de acasă cu intenția de a se plimba. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 18.50.
    În momentul în care a pătruns cu autoturismul pe DN 2 E85, goleșteanul nu a acordat prioritate de trecere unui alt șofer, aspect care l-a determinat pe acesta din urmă să frâneze pentru a evita un eventual impact între cele două mașini. Åžoferul băut și-a continuat deplasarea către Focșani, dar nu i-a ajuns banda sa de mers, motiv pentru care de mai multe ori a pătruns pe sensul opus. Văzând cum conduce goleșteanul, șoferul care a trebuit să frâneze a luat-o după el, anunțând totodată și poliția. În tot acest timp, un pasager din mașina șoferului care mergea regulamentar l-a filmat pe bărbatul trimis în judecată, pentru a face dovada că acesta făcea slalom pe drumul european, deși nu avea abstacole în cale. 
În momentul în care șoferul băut a oprit mașina, la intersecția cu strada Măgura, celălalt conducător auto a coborât și i-a cerut să coboare geamul pentru a-i putea lua cheile autoturismului, lucru care s-a și întâmplat. Un alt șofer i-a mutat mașina din intersecție bărbatului băut, pentru a nu bloca traficul, apoi au așteptat sosirea polițiștilor. Oamenii legii l-au testat pe șoferul din Golești, care avea o alcoolemie de 1,47 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. A fost dus apoi la spital pentru probe de sânge, iar rezultatul a fost de 2,90 grame la mie alcool pur în sânge!
    Bărbatul a fost pus sub control judiciar, iar procurorii au propus instanței menținerea măsurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?