Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Colaborare cu UNICEF pentru protejarea şi promovarea drepturilor copiilor


Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, deputat PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, ieri, cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului s-a discutat despre drepturile copiilor și activitatea UNICEF în România, precum și despre continuarea proiectelor comune, în conformitate cu Programul de țară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.
Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat că se va implica în continuare pentru sprijinirea proiectelor care vizează protecția și promovarea drepturilor copiilor aflați în dificultate. „Mă bucur să putem colabora, pentru a găsi soluții în sprijinul copiilor aflați în situații vulnerabile, să le îmbunătățim accesul la învățământ de calitate, sănătate, asistență socială, dar și pentru a preveni și combate toate formele de abuz, trafic de ființe umane, sclavie modernă sau violență”, a spus deputatul Angel Tîlvăr.
Potrivit unui comunicat de presă, Parlamentul României colaborează cu UNICEF de multă vreme, dialogul dintre cele două instituții ajutând la realizarea unor pași importanți în sprijinirea problematicii copiilor, respectarea drepturilor, protecția, integritatea și dezvoltarea acestora. Prin poziția pe care o au, parlamentarii pot fi vectori de promovare a intereselor copiilor, atât datorită faptului că tribuna parlamentară le dă posibilitatea să exprime ceea ce simt, dar și datorită mecanismelor pe care le au la dispoziție. În acest sens, reprezentantul UNICEF a subliniat necesitatea sprijinului parlamentar pentru verificarea implementării legislației. În urma discuțiilor s-a convenit ca reprezentantul UNICEF să fie invitat la discuțiile Comisiei de afaceri europene a Camerei Deputaților, vizând domeniul de activitate al UNICEF din perspectiva europeană și a priorităților României pentru Președinția consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.
Un exemplu al implicării parlamentare este proiectul pilot derulat din 2014 la Tâmboiești, prin care copiii din familii sărace primesc tichete sociale dacă merg la grădinițe. Ulterior, acest proiect a fost transformat în lege și a devenit program educațional derulat la nivel național. „De-a lungul activității mele parlamentare, am colaborat foarte bine cu toți cei preocupați de soarta copiilor care au nevoie de ajutor. Creșterea economică nu se regăsește imediat în accesul la educație timpurie sau în asistența pe care vrem să o acordăm copiilor ale căror familii au plecat la muncă în străinătate, de aceea este nevoie de eforturi conjugate din partea tuturor actorilor relevanți. Cu Leslie Hawke și OvidiuRo, am reușit să introducem comuna Tâmboiești într-un program pilot, care stimula părinții să-și trimită copiii la grădiniță și la școală. Ulterior, programul a devenit lege! Sper ca și cu UNICEF să pot să ajut acolo unde este atâta nevoie!”, a declarat deputatul Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?