Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un elev de la Colegiul Unirea va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Germană


Elevul Codrin Ghidiu, de la Colegiul Național Unirea (CNU) din Focșani, va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Germană. Anunțul a fost făcut de directorul CNU, profesorul Cornel Noană. „Unul dintre cei doi elevi care vor reprezenta România la olimpiada internațională de limba germană este Codrin Ghidiu, unirist pursânge, ca și doamna profesoară care l-a pregătit, minunata noastră colegă Laura Pogan! FELICITÄ‚RILE pentru ei nu pot fi decât MAXIME!”, a scris pe pagina sa de facebook Cornel Noană. Codrin Ghidiu este elev în clasa a X-a.
Profesoara care l-a îndrumat, Laura Pogan, a precizat că și profesorul are ce învăța de la elev. „Când ai elevi inteligenți, creativi, spontani, autentici, dornici de cunoaștere, capabili de a lucra în echipă, atunci orice problemă se rezolvă de la sine. Când profesorul formează o echipă cu elevul, empatizează cu acesta și renunță la clișeul de a transmite doar informații, atunci rezultatul e garantat! Învățarea și creșterea au loc fără manuale, la orice vârstă, pentru că nu doar elevul are de învățat de la profesor, ci și profesorul de la elev!”, a precizat profesoara Laura Pogan.
Mama lui Codrin, Marilena Șerbănuț, ne-a precizat că profesorii de la Unirea „știu să scoată din copilul tău tot ce nu știe el că are”. „În primul rând, (olimpiada-n.r.) se desfășoară pe nivele internațional recunoscute, și nu pe an de studiu. Nu ai voie să depășești nivelul la care te-ai înscris, existând varianta de a fi descalificat fără drept de apel. Sunt două etape de parcurs: prima individuală, unde obții rezultatul pentru tine, plus o a doua cu grupul în care ești desemnat să realizezi o piesă de teatru după ce ai citit cartea în germană pusă la dispoziție de organizatori. Așa că, dacă ești bun, ajungi acasă cu două premii, nu doar unul. După o lungă săptămână, evident. Timp în care evaluarea fiecăruia dintre participanți beneficiază de egală rigurozitate, transparență, corectitudine la cote maxime. Evaluare care punctează în mod echitabil inteligența, creativitatea, cultura despre lume, creșterea și potențialul de creștere ale fiecăruia. Adică, revenind la zona Focșani, exact valorile fundamentale ale Colegiului Național Unirea. Acest minunat mănunchi de dascăli care știu să scoată din copilul tău tot ce nu știe el că are, dar poate dezvolta și crea perspectivă valoroasă. Elevul din Unirea este preluat, muncit și transformat într-un tânăr deschis, dedicat, conștient de valoarea proprie. Performant până peste limitele conștiente”, a spus mama lui Codrin.
Olimpiada Internațională de Limbă Germană va avea loc în Freiburg, Germania, în perioada 23-28 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?