Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Inspectoratul Școlar are un nou site; în curând va avea și o aplicație pentru mobil


Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ) are un nou site: https://isjvrancea.ro, care este mult mai simplu și mai accesibil celor care au nevoie de informații din domeniu. În premieră națională, IȘJ Vrancea va avea și o aplicație de mobil, care va fi funcțională în cel mult două luni, după cum promit realizatorii site-ului.
Ieri, în sala mare a IȘJ a fost lansat noul site. „Mă bucur că lansăm astăzi o nouă versiune a site-ului IȘJ. Trebuie să fim în permanență updatați la noua tehnologie. Dificultățile cu care ne confruntam noi și cei care accesau site-ul au condus la dorința de a avea un nou site. Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei inspectori care au făcut echipă bună și astăzi putem participa la această lansare”, a spus profesoara Lauriana Ailincuței, șefa IȘJ Vrancea.
Informațiile legate de partea tehnică a site-ului au fost oferite de tinerii IT-iști Florin -Dănuț Turmacu și Florin Burgă, ultimul fiind absolvent al Colegiului Național Cuza. „Odată cu împlinirea a 50 de ani de la înființarea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, împreună cu echipa de la IȘJ am început discuțiile acestui parteneriat dintre IȘJ și firma CORESI. Noi am vrut să schimbăm fața site-ului acestei instituții și nu în ultimul rând să facem trecerea într-o nouă etapă tehnologică a instituției. În acest sens, firma Coresi a pus la dispoziția IȘJ un pachet de servicii care constă în două faze. Prima fază a parteneriatului este acest site, care a fost posibil cu sprijinul echipei locale, a domnilor inspectori Cornelia Neacșu și Bogdan Ciubotaru. Împreună am stabilit structura organizatorică și tot ce este nevoie pentru comunicarea cu publicul larg. Să fie cât mai facilă! În acest moment site-ul are o altă adresă isjvrancea.ro. Site-ul este conectat cu alte instituții, respectă standardele internaționale de comunicare. A doua fază a parteneriatului nostru constă într-o aplicație pentru mobil a IȘJ. Este o premieră națională această aplicație pentru o astfel de instituție. Este o comunicare în timp real cu părinții, elevii, profesorii și va putea fi instalată gratuit. Orice informare postată de IȘJ va apărea instantaneu și pe aplicația de mobil. Cel mai probabil va fi gata în 1 – 2 luni acest punct al proiectului nostru. Acum este în teste. Pe parcurs ce colaborarea se va extinde, vom încerca să implementăm soluții cât mai moderne. Interesul nostru ca firmă, pe partea de marketing, este ca o instituția de talia IȘJ să folosească produsele noastre, pentru că vrem să dăm startul unei noi ere de tehnologizare în instituții. Este un proiect pro bono pentru noi și vreau să vă mulțumim pentru deschiderea de care ați dat dovadă”, a spus Florin Turmacu.
Adjunctul IȘJ a vrut să puncteze necesitatea unui nou site pentru îmbunătățirea comunicării. „La Focșani avem o premieră și anume:  orice utilizator de telefon mobil, în scurt timp, va avea acces la o aplicație pentru telefoanele mobile. Èšin să vă mulțumesc pentru ce ați făcut și ce veți face în continuare pentru instituția noastră. Îmi doresc ca oricine să poată avea acces în timp real la informații. Rugămintea mea este să scrutăm distanța cu cei care au nevoie de informații. Trebuie să fim cât se poate de operativi, iar informațiile să fie doar la un clic distanță”, a spus profesorul Aurel Șelaru.



Mentenanța, asigurată tot pro bono

Trebuie spus faptul că la realizarea site-ului au lucrat și Cornelia Neacșu, inspector de informatică, precum și inspectorii Mihail Fâsan și Bogdan Ciubotaru. „Mă bucur că am solicitat acest nou site și că acum s-a și realizat”, a spus inspectorul Fâsan. 
Noul site poate fi accesat, cu mențiunea că încă nu a fost încărcate toate informațiile din vechea structură. „Vreau să vă spun că noul site este funcțional, dar pe el nu au fost încărcate toate datele din vechiul site, așa că există și un link dacă aveți nevoie de informații din vechiul site”, a precizat profesoara Cornelia Neacșu. „S-au spus multe lucruri despre partea tehnică aici, despre design. Aș vrea să vă spun și eu că tot de nu a fost încă transferat pe noul site se găsește pe vechea structură”, a precizat inspectorul Bogdan Ciubotaru. 
Designul noului site este unul simplist, pentru că realizatorii acestuia au fost nevoiți să se încadreze în niște cerințe, care nu le-a permis să fie foarte creativi.
Pe lângă faptul că acest site a fost realizat fără costuri din partea IȘJ, firma CORESI se va îngriji și de mentenanța acestuia tot pro bono, singura condiție fiind aceea ca sigla firmei să fie afișată pe site-ul inspectoratului. „Compania noastră vrea să se implice foarte mult în ceea ce înseamnă promovarea, acum prin acest site dar și cu sponsorizări dacă este vorba despre concursuri sau olimpiade de informatică, mai ales că și eu am fost olimpic la informatică”, a mai precizat Florin Turmacu .
Este important ca utilizatorii să folosească noul site, să vadă cum funcționează și să spună ce trebuie îmbunătățit, pentru ca deficiențele să fie remediate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?