Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

ANM: Până pe 20 mai, vreme relativ caldă, dar și cu episoade de ploi de scurtă durată


O vreme relativ caldă pentru această perioadă va caracteriza  următoarele două săptămâni (până pe 20 mai), însă probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată rămâne ridicată, în special spre finalul acestei săptămâni, dar și după data de 15 mai, în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). (…)

În Moldova, media temperaturilor maxime va crește ușor, de la 22 de grade în prima zi a intervalului, până spre 26 de grade în 10 și 11 mai, caracterizând o vreme caldă. Ulterior, se va reveni la o medie regională de 22 – 23 de grade, care se va menține, cu mici variații, până spre finalul celor două săptămâni de prognoză. În primele dimineți media temperaturilor minime va fi de 12 grade, apoi va crește ușor spre 14 grade, pe 9 mai, iar după aceea vor fi ușoare variații, în jurul unei medii regionale de 11 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 13 mai. Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales sub formă de aversă, va fi mai ridicată în zilele de 8, 9 și 11 mai, dar și după data de 15 mai. (…)

La munte, pe parcursul celor două săptămâni, nu vor fi variații semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, valori mai scăzute fiind posibile la mijlocul lunii mai, respectiv în perioada 15 – 18 mai. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade, iar probabilitatea de apariție a averselor, izolat însemnate cantitativ, se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.
Întregul text pe https://bit.ly/2FSIGpI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?