Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Liberalul Nicu Tănase, AFARĂ din consiliile de administrație


    Consiliile de administrație de la Liceul cu Program Sportiv și Clubul Sportiv Școlar au cerut înlocuirea consilierului local liberal Nicu Tănase din cauza absențelor acestuia de la ședințele ordinare. Este pentru prima dată când reprezentanții unei unități școlare din Focșani decid ca un consilier local să nu mai facă parte din Consiliul de Administrație. Solicitările unităților de învățământ vor fi discutate la ședința extraordinară de marți a Consiliului Local. Cele două proiecte de hotărâre care vor fi discutate de consilierii locali au atașate și informările realizate de consiliile de administrație, cu rapoartele de prezență pentru ultimul an școlar. Documentele arată că liberalul Nicu Tănase nu a fost prezent la nicio ședință a consiliilor de administrație, comparativ cu consilierii Mihai Nedelcu, Mihai Petruț și Dan Buzoi, care nu au nicio absență. Conform prevederilor legale, directorul unității școlare trebuie să ceară excluderea din consiliu a persoanei care nu participă la minim trei ședințe. Ulterior, directorul comunică această situație la administrația locală și se desemnează un alt consilier local. Această procedură a fost respectată la cele două unități de învățământ unde membrii consiliului de administrație au votat în unanimitate ca Nicu Tănase să piardă calitatea de membru.
    De altfel, situația absențelor la ședințele consiliilor de administrație a fost prezentată de consilierul independent Emanuel Gongu la ultima ședință a Consiliului Local. Consilierul le-a cerut directorilor de școli din Focșani să îi excludă din consiliile de administrației ale unităților pe aleșii locali care nu se prezintă la ședințe. Atunci, consilierul local a dat exemplul președintelui PNL Focșani, consilierul Nicu Tănase, care a participat la doar 3 ședințe ale consiliilor de administrație din cele 61 la care a fost convocat. „«Hoțul strigă hoții». Vorbiți despre mine, dar dumneavoastră nu mergeți la ședințe. Nu vă bateți joc de copii”, i-a spus Emanuel Gongu lui Nicu Tănase, arătându-i că este obligația lui să meargă la ședințele în care se discută problemele unităților școlare. Dezvăluirile făcute de consilierul independent l-au nemulțumit pe liberalul focșănean, care a încercat dar nu a reușit să îngaime un răspuns coerent. În loc să spună de ce a lipsit, Tănase l-a acuzat pe Gongu că se ocupă de asemenea acțiuni, prin care verifică activitatea consilierilor locali.
    Reamintim că prezența consilierilor la ședințele consiliilor de administrație este importantă, deoarece în aceste foruri se adoptă cele mai importante decizii care vizează educația copiilor. Consiliul de administrație vizează planurile de investitii, aprobă orarul cursurilor, aprobă tipurile de activități educative extrașcolare care se organizează în unitatea de învățământ, durata acestora, modul de organizare și responsabilitățile stabilite de consiliul profesoral; aprobă graficul de desfășurare a instruirii practice; aprobă proiectul de încadrare, întocmit de director, cu personal didactic de predare, precum și schema de personal didactic auxiliar și nedidactic; aprobă repartizarea personalului didactic de predare pentru învățământul preșcolar și primar /diriginților la grupe/clase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?