Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Premii pentru trupa Protha la festivaluri de teatru și arte, desfășurate la Făgăraș și Cluj Napoca


În perioada 27/28 aprilie 2018, Trupa de teatru Protha a participat la două festivaluri, de teatru și arte, care s-au desfășurat la Făgăraș și Cluj Napoca. Spectacolele au avut loc în aceste două zile la Casa Municipală de Cultură Făgăraș și Cinematograful „Dacia” din Cluj Napoca.
Protha a jucat în aceste două festivaluri spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Diana Apostu, Georgiana Cociorbă, Raluca Isac, Diana Dragnea, Marta Găuroiu, Alexandra Ghimpu, Mihaela Rusu, Crina Isac, Ștefania Burdușa, Eduard Crucianu, Robert Grigoraș, Alexandru Stan, George Cristea, Ionuț Popa, Ștefan Drăgan și Bogdan Alban.
Juriul celei de a IX-a ediții a Festivalului Artistic „Evadarea în artă” de la Făgăraș, prezidat de Maria Voronca de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, a acordat trupei pentru acest spectacol Premiul I și Premiul de excelență.
Pentru reprezentația avută la Festivalul de Teatru pentru Elevi „Audiență Generală” din Cluj Napoca, trupei Protha i-au fost acordate Marele Premiu al festivalului și Trofeul Festivalului, dar și Premiul de regie. Totodată juriul celei de a IV-a ediții a festivalului, prezidat de Adrian Mureșan, fondatorul festivalului, a acordat pentru rolul Cristopher din spectacolul prezentat premiul pentru interpretare masculine lui Alexandru Stan.
Participarea la aceste festivaluri a făcut parte din proiectul de educație nonformală desfășurat de Asociația Protha Panciu în parteneriat cu Primăria Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu.

Protha Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?