Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Kanye West criticat după ce a descris sclavia drept o „alegere”


Rapperul american Kanye West a stârnit din nou controverse marți, după ce a descris sclavia drept o „alegere” în timpul unui interviu bizar, acordat site-ului specializat în celebrități TMZ, informează DPA. „Auziți că se spune că sclavia a durat 400 de ani. 400 de ani? Sună ca o alegere”, a comentat rapperul, după cum se poate vedea într-o înregistrare video a interviului, postată de TMZ.
Un angajat al site-ului, Van Lathan, prezent în sala unde avea loc interviul, a fost înfuriat de comentariile starului și i-a replicat acestuia din partea cealaltă a încăperii, declarându-se „dezamăgit” și „șocat” de comentariu. „Noi restul din societate trebuie să ne descurcăm cu aceste amenințări la adresa vieților noastre, trebuie să ne descurcăm cu marginalizarea care provine din 400 de ani de sclavie, despre care tu spui că pentru noi a fost o alegere”, a declarat acesta.
Milioane de africani au fost aduși în Statele Unite ca sclavi, începând cu secolul al XVI-lea. Practica nu a încetat până la sfârșitul secolului al XIX-lea, după care foștii sclavi s-au confruntat cu o discriminare generalizată, amintește DPA. Rapperul a mai provocat controverse, prin susținerea acordată președintelui Donald Trump, care a fost acuzat de rasism. „Îl iubesc pe Trump (…)”, a reiterat West în timpul interviului. „Trump este unul dintre persoanele favorite ale rap-ului”, a completat soțul lui Kim Kardashian.
După comentariile sale despre sclavie, care au generat un val de critici pe rețelele de socializare, West a simțit nevoia să se apere pe Twitter. „Să mă clarific. Bineînțeles că știu că sclavii nu au ajuns de bunăvoie legați și puși într-o barcă”, a scris el. „Ideea mea era că dacă noi am rămas astfel (în starea de sclavie, n.r.) chiar dacă numeric eram în avantaj, însemna că am fost înrobiți mental”, a explicat starul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?