Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Deținutul, care în aprilie a protestat pe acoperișul unei secții de deținere a Penitenciarului Focșani, nu scapă din arest


Magistrații Judecătoriei Focșani au respins cererea lui Ion M., aflat în Penitenciarul Focșani, de a fi pus sub control judiciar sau de a fi plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă. 
„(…) respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul M(…) Ion și prin apărător privind înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului M(…) ION, în prezent aflat in stare de arest preventiv în Penitenciarul Focșani, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: (…) furt calificat (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului M(…) Ion dispusă prin Încheierea (…) pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Focșani (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Ia act că asistența juridică a inculpatului a fost asigurată de serviciile unui apărător ales. (…) împotriva prezentei încheieri se poate formula contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. (…) soluționată și pronunțată în ședinta publică, azi, 02 mai 2018”, este decizia instanței.
La mijlocul lunii aprilie, bărbatul a protestat, timp de câteva zile, pe acoperișul unei secții de deținere a Penitenciarului Focșani. El era nemulțumit de ultimul său proces și nu de condițiile din penitenciar. Ion M. a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 983 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului, fiind arestat preventiv pentru furt calificat.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?