Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Șah – Ana Maria Apostu și Patric Andrei Făcîlă, la U 7, și Maria Georgescu Apostu și Filip Andrei Toia, la U 6, sunt noii campioni ai Vrancei


    Au început Campionatele de Åžah ale județului Vrancea pentru copii și juniori, ediția 2018. În zilele de 24 și 25 aprilie 2018 s-au desfășurat primele două turnee la care au luat startul cei mai mici șahiști – turneul copiilor U 7 ani (născuți după 31 decembrie 2010 până la 31 decembrie 2011) și turneul copiilor U 6 ani (născuți după 31 decembrie 2011). S-a jucat șah rapid, system turneu.
La fete U 7 ani campioană județeană este Ana-Maria Apostu iar vicecampioană este Teodora Muscalu. La băieți U 7 ani campion județean este Patric-Andrei Făcîlă iar vicecampion, Petru-Andrei Grigore. La fete U 6 ani campioană județeană este Maria Georgescu-Apostu iar vicecampioană județeană este Miruna-Maria Doboș. La băieți U 6 ani campion județean este Filip-Andrei Toia, care și-a făcut astfel un frumos cadou pentru sărbătorirea ziei de naștere –  în timp ce vicecampion județean este Ioan-Alexandru Andrei.
    S-au mai remarcat în mod deosebit de la turneul copiilor U 7 ani Alexandru Luca (locul al patrulea în clasamentul general și locul al treilea în clasamentul copiilor născuți în 2011), Rareș-Andrei Cîrnu (locul al patrulea la băieți născuți în 2011 și locul al cincilea în clasamentul general), iar de la copii U 6 ani Alexandru-Åžtefan Tudor (locul al treilea în clasamentul general și locul al doilea la băieți născuți în 2012), David Åžtefan Cîrnu (locul al șaselea în clasamentul general și locul al doilea la băieți născuți în 2013).

    De remarcat, de la ambele turnee și prestația șahiștilor Elena Bradu (locul al treilea la fete născute în 2011), Maria-Sara Sandu și Vlad-Alexandru Doboș. Să-i menționăm (în ordinea punctajului realizat) și pe micuții de numai patru ani Ion-Luiz Popa, Ianis-Mihai Ignat-Foca, Andreas Modreanu și Ioana Dumitrașcu, intrați de foarte curând în frumoasa familie a șahiștilor. De altfel, nu numai ei sunt încă în faza de inițiere, ci și alți câțiva șahiști mai sus menționați.
    Copiii participanți sunt pregătiți de Mihai Strîmbu, Anton Soare și Teodoru Iliescu. Campionatele Județene de Åžah Vrancea continuă în zilele de 28 și 29 aprilie cu celelalte categorii de juniori. Următoarea competiție șahistă, PIONUL ADJUD, se desfășoară în perioada 4 – 6 mai 2018 la Adjud la care vor participa șahiști seniori și juniori, atât din județul Vrancea cât și din afara județului.
    În altă ordine de idei, în toamna acestui an se vor desfășura alegeri pentru funcția de președinte al Asociației Județene de Åžah Vrancea și pentru celelalte funcții ale Consiliului Director al Asociației Județene de Åžah Vrancea (doi vicepreședinți, un secretar și un membru). Candidații care doresc să fie aleși ca președinte sau membru în Consiliul Director vor înainta până la 31 mai 2018 cereri în acest sens conducerii cluburilor sau asociațiilor sportive din care fac parte. Conducători icluburilor și asociațiilor sportive, până la 1 august 2018 vor analiza candidaturile și vor selecta candidații pe care îi vor propune pentru alegeri iarpînă la 15 august vor comunica la Asociația Județeană de Åžah Vrancea lista cu candidații propuși. În prezent președinte al Asociației Județene de Åžah Vrancea este Emilian-Paul Ioniță iar membri ai Consiliului Director sunt Mihai Strîmbu, Marius Arghirescu, Anton Soare și Doina Popovici.

Anton SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?