Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO: Activități în parteneriat cu ISU, Poliție, Jandarmerie la Sihlea, în cadrul ”Școlii altfel”


    Peste 400 de elevi din Sihlea au participat la un eveniment cu totul și cu totul special pentru ei, atât prin anvergură, cât și prin importanța oaspeților pe care i-au avut în mijlocul lor. În cadrul săptămânii „Școalal altfel” au avut loc o serie de activități, care mai de care mai interesante. Astfel, au fost prezenți la Sihlea, reprezentanți ai mai multor instituții din județ, precum ISU și SMURD, Jandarmerie, IȘJ, IPJ. Copiii și toți cei prezenți au fost prezenți la activități ce au constat în desfășurarea unor lecții de prevenire a actelor de violență și a faptelor antisociale, efectuarea de exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor, de prevenire a accidentelor de circulație, precum și alte tipuri de intervenție specifice instituțiilor participante. Copiii s-au putut bucura și de tehnica din dotare a oaspeților.
    La Sihlea au fost aduși și doi câini de luptă, unul pentru recunoașterea vocii, altul pentru depistarea substanțelor interzise. Elevii au fost foarte încântați de momentele speciale oferite de polițiști, de jandarmi, personalul medical, echipa SAS, și au participat activ adresând tot felul de întrebări pentru a -și satisface toate curiozitățile. Un alt moment emoționat a fost cel al reîntâlnirii fiilor satului, absolvenți ai școlii din Sihlea, printre care s-au numărat cadre militare, cadre didactice, ofițeri MAI. Un rol important în organizarea acestui moment de suflet l-a avut colonelul dr. Paul Filip, reprezentant al IPJ Vrancea. Conducerea școlii a ținut să mulțumească tuturor celor care au participat și au pus umărul ca acest eveniment să aibă loc. „Mulțumesc reprezentanților instituțiilor partenere pentru faptul că și-au îndreptat atenția asupra copiilor din comuna Sihlea, cât și asupra comunității”, a spus profesoara Lăcrămioara Vespan, directoarea școlii gimnaziale „Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica” din localitate.

    Alături de copii și cadre didactice s-a aflat primarul comunei, Costică Gurbet. Elevii din Sihlea l-au mai avut în mijlocul lor și pe directorul Direcției Județene de Tineret și Sport, Daniel Gongu, care le-a vorbit copiilor despre campionii României, prezentându-le și un film despre campionii țării, promovând în acest fel imaginea sportului românesc. Tot în cadrul săptămânii „Școala altfel”, copiii au vizitat obiective istorice și culturale din județ. Aceștia au mers la Dumbrăveni, unde au vizitat Casa memorială „Alexandru Vlahuță” și la Mausoleul de la Mărășești. În unitățile școlare din Sihlea învață peste 600 de elevi și preșcolari.
    Conform unui comunicat al Biroului de presă din cadrul IPJ Vrancea, „acțiunea a fost inițiată de către Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea și, împreună cu colegii jandarmi și pompieri, polițiștii au desfășurat în aer liber activități de prevenire, informare și responsabilizare a elevilor, părinților și cadrelor didactice în scopul diminuării factorilor de risc infracțional și victimal.
Astfel, cei mici au învățat prin joc, au exersat traversarea străzii pe „covorașul pietonal”, s-au jucat cu câinele polițist „TED” și s-au bucurat de demonstrațiile lui. Totodată, elevii au aflat o parte din tainele muncii criminaliștilor, „au făcut echipă” cu luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) și au putut vedea o parte din tehnica folosită de aceștia Polițiștii au oferit recomandări preventive, pliante informative și bomboane iar cei mici i-au răsplătit cu zâmbete și au cântat o strofă a imnului național”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?