Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Un preot italian, obligat să meargă la psiholog după ce a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro


Un preot italian care a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro din banii parohiei sale s-a angajat să meargă la psiholog pentru a scăpa de această dependență, relatează joi DPA, citând media locală și Biserica catolică italiană. Părintele Flavio Gobbo, de 48 de ani, a negociat cu procurorii un acord amiabil pentru o sentință de doi ani de închisoare cu suspendare, relatează Corriere della Sera.
În cadrul acordului, el a promis să returneze banii gradual și a semnat un angajament că va merge la un psiholog pentru a se trata de dependența de jocuri de noroc, demers susținut de superiorii săi ierarhici. „În această călătorie lungă și obositoare, părintele Flavio a găsit sprijin în principal în rugăciuni, dar și în voința de a reveni curând în serviciul activ”, a anunțat Dioceza din Treviso într-un comunicat.
Părintele Gobbo a renunțat la parohia sa din Spinea, din apropiere de Veneția, în octombrie 2016. La momentul respectiv, biserica locală a anunțat că preotul suferă de epuizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?