Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Diplome de voluntari pentru cei care vor planta stejari, sâmbătă, în Parcul Memoriei Naționale


Consiliul Județean Vrancea a anunțat că va oferi Diplome de voluntariat celor care vor participa sâmbătă la plantarea de stejari în Parcul Memoriei Naționale, acțiune care va începe la ora 10.00, la Mărășești. Diplomele vor fi transmise în format electronic. „Consiliul Județean Vrancea dorește să răsplătească implicarea voluntarilor în acest proiect simbolic de cinstire a eroilor și va oferi diplome de voluntariat tuturor participanților care se vor înscrie pe listele ce vor fi disponibile la locația de plantare. După încheierea campaniei, diplomele vor fi transmise în format electronic, pe email, tuturor voluntarilor înscriși la cortul Consiliului Județean Vrancea”, se arată într-un comunicat al administrației județene.
De asemenea, conducerea Consiliului Județean Vrancea vă reamintește că trebuie să fiți îmbrăcați și echipați corespunzător pentru acțiunea de plantare, care se va desfășura în câmp deschis. Trebuie să veniți cu hârleț/ lopată pentru săparea gropilor unde veți răsădi puieții. „Vă sfătuim să aveți în rucsac și o sticlă cu apă și un sandviș. Totodată, vă rugăm să consultați instrucțiunile de plantare, precum și instrucțiunile de securitate și sănătate în muncă privind activitatea de împăduriri, care vor fi afișate și la locația de plantare. Vă așteptăm cu drag!”, se arată în finalul comunicatului de presă.
De altfel, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean Vrancea de ieri, președintele instituției, Marian Oprișan, i-a invitat să participe la această acțiune și pe consilierii județeni, dar și pe familiile acestora. „Vreau să vă reamintesc că sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, va avea loc a doua campanie de plantare în cadrul proiectului «RoMândria – Stejarii României – Parcul  Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate», în cadrul căreia noi ne-am propus să plantăm 115 mii de puieți de stejar. Vă așteptăm și pe dumneavoastră și familiile dumneavoastră, echipați corespunzător și dotați cu hârleț și lopată, ca să facem o treabă meticuloasă”, a precizat Oprișan.
În această primăvară vor fi plantați 115.000 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare. „Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, a transmis invitații de participare la acest eveniment Președintelui României – domnul Klaus Iohannis, Președintelui Senatului – domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintelui Camerei Deputaților – domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrului României – doamna Viorica Dăncilă, precum și miniștrilor din Guvernul României”, se arată în același comunicat.
La prima campanie de plantare, care a avut loc în data de 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară. „Din dorința de a onora memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, s-a născut ideea plantării unei păduri de stejari pe o suprafață de 75 ha, sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care și-a jertfit viața pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic de câte unul din cei 350.000 de stejari care vor constitui Parcul Memoriei Naționale. Proiectul este etapizat până la sfârșitul acestui an, când România celebrează Centenarul Marii Unirii”, se mai arată în comunicatul administrației județene.
Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei „RoMândria – Stejarii României – Parcul Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de televiziune Antena 3, partener inițiator, și Ministerul Apărării Naționale, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, în calitate de parteneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?