Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Un elev campion – Vasile Bobu, de la Liceul cu Program Sportiv Focșani!


    Vali Bobu, îi voi spune așa pentru că așa îl știu cunoscuții pe Vasile Bobu, elevul și fotbalistul de la LPS Focșani, căpitanul echipei de fotbal U 19 a liceului, este, de sâmbătă, 14 aprilie, campion. Este campionul elevilor care au concurat la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică a cărei ultimă etapă, cea finală, a fost la Târgu Mureș și unde el a câștigat medalia de aur. Pentru Vali Bobu, finala Olimpiadei nu era o necunoscută. În primăvata trecută se clasase pe locul al doilea și se întorsese la Focșani cu medalia de argint. Și atunci și acum l-a însoțit la concurs profesoara sa la materia din competiție, Gabriela Silvia Bordei. Și poate că în aceeași formulă, elevul Vasile Bobu și profesoara Gabriela Silvia Bordei vor mai aduce Liceului cu Program Sportiv o medalie. De aur să fie! Până atunci, cu băiatul venit la LPS Focșani de la Negrileștii de lângă Tecuci să câștige medalii la olimpiadele școlare, și care îi mulțumește și acum fostului său antrenor de fotbal Viorel Gudană, am avut dialogul care urmează. Dialogul a fost început seara, când Vali plecase din Târgu Mureș, de la locul finalei Olimpiadei pe care o câștigase, în personalul care să-l aducă acasă. Am convenit să amânăm, pentru luni, când va fi mai odihnit. Ceea ce am și făcut!          

-Vali, cum ai reușit să schimbi argintul de anul trecut în aurul din acest an?

– Mi-am dorit foarte mult să obțin aurul anul acesta, așa încât nu a contat cât de mult timp am petrecut pentru a studia materia. Am vrut să îmi dovedesc mie și celor din jurul meu că orice ți-ai dori să realizezi este posibil dacă ai o atitudine pozitivă. Atitudinea este totul!

– Performanța de la Olimpiadă îți dă o direcție pentru ce vei face după terminarea liceului?

– Da, performanța de la Olimpiadă îmi oferă oportunitatea de a merge să studiez la UMF Tîrgu Mureș fără a mai trebui să dau admiterea, acest lucru mi-a fost confirmat de către un decan al universității!

– Cum îți vei mai valorifica talentul aparte pentru fotbal?

– Sincer să fiu, în momentul de față fotbalul pentru mine a căzut pe plan secund. Uneori în viață trebuie să sacrifici ceea ce ești pentru ceea ce vrei să devii, iar dorința mea cea mai mare este să devin un fizioterapeut cunoscut. Dacă voi avea ocazia ca în timpul facultății să pot juca la o echipă de seniori, o voi face cu aceeași pasiune ca și până acum!

– Deci, vei merge la Târgu Mureș? Este ceea ce-ți dorești?

– Târgu Mureș va fi a doua variantă, eu voi intra primul pe listă la UMF Carol Davila București, la specializarea balneofiziokinetoterapie. Și spun „voi intra” nu din aroganță, ci din faptul că sunt foarte sigur pe mine și știu că sunt capabil să realizez lucruri mărețe în această viață.

– Foarte frumos și bărbătește spus!

– Vă mulțumesc pentru apreciere!

– Ai ceva să le spui celor doresc să învețe la LPS Focșani?
– Da, deoarece mereu s-au auzit zvonuri cum că ar fi un liceu slab. Vreau să distrug acest mit spunând că în acest liceu noi, elevii, suntem înconjurați de profesori de elită din Vrancea. Iar pe lângă acest fapt, consider că este ca o familie unită. Este locul potrivit pentru toți cei ce vor să facă performanță în sport, dar și la carte. Cred că am dovedit aceasta prin realizările mele și nu sunt singurul deoarece sunt foarte mulți care au intrat la ASE, facultatea de litere, medicină sportivă, Academia de poliție și așa mai departe!

– Te-am văzut într-o postare de facebook de la Olimpiadă alături de doamna profesoara Bordei…
– Doamna profesoară Bordei a devenit pentru mine ca o a doua mamă încă de anul trecut! Èšin să menționez faptul că a fost o mamă pentru foarte mulți dintre elevii și foștii elevi ai liceului nostru si nu numai, reușind să  influențeze viața în bine prin deosebitul ei profesionalism și izvorul uriaș de cunoștințe pe care îl deține.
Èšin să-i mulțumesc doamnei profesoare Bordei Gabriela Silvia, domnului director Petruț Mihai pentru sprijinul acordat, tuturor profesorilor, prietenilor care au avut încredere în mine. Și nu în ultimul rând familiei mele care, deși este plecată la mii de kilometrii distanță, îmi este alături și mă sprijină în orice moment! Fără ei nu aș fi reușit această performanță și nu aș fi fost cine sunt în momentul de față!

– Multumesc foarte mult, Vali! Baftă la bacalaureatul de anul viitor și la viitoarea Olimpiadă, iar la admitere să fie cum îți dorești!

– Vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?