Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

O femeie de serviciu a lovit un elev cu o NUIA; directorul unui liceu AMENINȚĂ ziariștii cu „retragerea dreptului de a mai profesa în domeniu”


Un elev de 11 ani, de la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Panciu, susține că ar fi fost bătut de o femeie de serviciu, în timp ce se afla în unitatea de învățământ. Părinții acestuia au depus plângere la Poliția Panciu, urmând să se facă verificări pentru a se stabili dacă cele reclamate s-au întâmplat sau nu. „Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu au fost sesizați cu privire la faptul că un minor de 11 ani ar fi fost agresat fizic în incinta unei unități școlare din localitate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, ne-au transmis reprezentanții Biroului de presă al IPJ Vrancea. 
Pentru că inițial nu am știu sigur în cadrul cărui liceu din Panciu s-a  petrecut fapta, am cerut informații atât de la directorul Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza, Valeriu Jalbă-Brandrabur, cât și la directorul Liceului Teoretic Ioan Slavici, Andrei Igor Manovici. Primul ne-a răspuns directorul de la Slavici, care ne-a amenințat că ne va da în judecată și că va cere instanței de judecată „retragerea dreptului de a mai profesa în domeniu, redactorului articolului”! „Stimată doamnă, am rugămintea să verificați cu minuțiozitate și deplină responsabilitate genul acesta de informații care vă parvin din surse mai mult sau mai puțin avizate…! Am solicitat acum câteva minute de la biroul de presă al Poliției Panciu informații privind înregistrarea unui astfel de incident în instituția pe care o reprezint. Vă menționez că nu există înregistrat absolut nimic pe tema aceasta! Ca să fiu plastic, a-ți bătut la altă ușă…! În altă ordine de idei, vă atenționez că, la publicarea vreunui articol ce va relata fapte sau evenimente neconforme cu realitatea în deplinul conținut al acestora, Liceul Teoretic Ioan Slavici va acționa în instanță Redacția Monitorului de Vrancea solicitând: 1. Retragerea dreptului de a mai profesa în domeniu, redactorului articolului. 2. Plata a 10.000 euro constând și însumând daune morale în temei să prejudicieze, în egală măsură, reprezentantul legal al instituției, respectiv, instituția însăși și cheltuielile aferente procesului de judecată în instanța competentă! NB: Nu cred că mai e necesară convorbirea promisă! O seară frumoasă și toate cele bune!”, ne-a transmis directorul liceului, Andrei Igor Manovici.
După aproximativ o oră, ne-a răspuns și directorul Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza, Valeriu Jalbă-Brandrabur, care ne-a spus că incidentul s-a întâmplat în unitatea pe care o conduce, dar părinții nu au depus sesizare și la școală. „Din primele informații, femeia de serviciu a găsit în toaleta școlii un grup de băieți care se certau. A încercat să îi despartă și să îi scoată din toaletă. Atunci băiatul a înjurat-o, moment în care aceasta și-a pierdut cumpătul și l-ar fi lovit cu o nuia. Este o chestiune regretabilă! Și părintele a devenit recalcitrant, a încercat să intre în curtea școlii să o bată pe femeia de serviciu. Eu i-am recomandat să facă o plângere scrisă pentru a avea o bază și a putea discuta în comisia de disciplină. Portarul a chemat Poliția care l-a și amendat”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea profesorul Valeriu Jalbă-Brandrabur, directorul Liceului Tehnologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?