Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Eleva Oana – Valentina Palade, premiul special al juriului la Festivalul Francochanson


Oana – Valentina Palade, din comuna Vulturu, a obținut premiul special al juriului la cea de a IX-a ediție a Festivalului de muzică francofonă, „Francochanson”, de la Buzău, după o evoluție superbă. Oana spune că, în sufletul ei, a luat marele premiu, dat fiind faptul că a fost remarcată de o componentă a Corului Madrigal, care a încurajat-o și i-a lăudat prestația muzicală. Mai mult decât atât, i-a făcut o promisiune că o să fie sprijinită pentru o carieră muzicală viitoare.
„Este un premiu special pentru mine. Toate concursurile sunt frumoase dar acesta a fost deosebit. Mă așteptam la un premiu, dar nu chiar la premiul special al juriului. Au fost copii foarte mulți, copii buni, care aveau ore de canto făcute, ceea ce eu nu am. La secțiunea mea, au fost două melodii de interpretat, una în limba română, iar cealaltă în limba franceză. Eu nu am făcut decât foarte puțină pregătire cu doamna profesoară de muzică înainte de concurs. Pregătirea de la muzică a contat foarte mult. M-a tras în jos dicția, nu am reușit să fac ore de dicție înainte. Au fost 40 de concurenți și zic eu că m-am prezentat bine. Am mai fost la acest concurs acum doi ani. Atunci nu am obținut nici un premiu, mai ales că vocea mea nu era așa de dezvoltată. Am venit foarte încântată de la Buzău, mai ales că la finalul concursului, o doamnă din Corul Madrigal m-a remarcat și mi-a spus că am avut o prestație muzicală foarte bună, numai că au mai fost și alte aspecte care s-au punctat. Mă simt de parcă aș fi luat marele premiu”, ne-a spus Oana Palade.
Aceasta este elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Vulturu și iubește muzica, din care vrea să facă o carieră. Ea vrea să urmeze cursurile Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani și, mai departe, să aprofundeze tainele sunetelor la Conservator. Oana a fost pregătită de profesoarele Mihaela Ticu și Cristina Grozea, iar la concurs a fost însoțită și de profesorul Răzvan Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?