Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Consiliul Județean Vrancea continuă proiectul Parcului Memoriei Naționale RO MÂNDRIA


    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, trecerea a 40 de hectare de teren din domeniul public al orașului Mărășești în domeniul public al județului Vrancea, în vederea întregirii suprafețelor necesare realizării Parcului Memoriei Naționale „Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RO MÂNDRIA”. Solicitarea vine după ce s-a constatat că un număr de patru stâlpi de la Linia Electrică Aeriană de 400 kv dublu circuit, Gutinaș – Smârdan, ce aparține Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A, trec prin terenul deja alocat pentru parcul memoriei naționale și nu mai poate fi folosit în acest scop.
    Tot în ședința de ieri a fost aprobat și proiectul privind acceptarea unei donații din partea societății Agroserv Grig SRL care constă în pregătirea unei suprafețe de 27 de hectare de teren pe care vor fi plantați puieți în cadrul proiectului Parcul Memoriei Naționale.
    Vă reamintim că peste 8000 de oameni au participat, în luna noiembrie 2017, la acțiunea de plantare a primei serii de 50 de mii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Este vorba de elevi, profesori, studenți, sportivi, militari, jandarmi, pompieri, polițiști, cadre medicale, silvicultori, funcționari, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali. Oameni din toată România au venit să planteze stejari în Parcul memoriei naționale Ro Mândria Mărășești. Acțiunea a avut loc pe un teren situat în imediata apropiere a orașului Mărășești. Parcul Memoriei Naționale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Suprafața parcului va fi de 75 de hectare.
    Primul stejar al viitorului parc a fost plantat în memoria eroinei Ecaterina Teodoroiu cu ocazia amplelor manifestări care au avut loc pe 6 august 2017 la Mărășești, iar pe 18 noiembrie, acesta a fost transferat în Parcul Memoriei Naționale. Plantarea puieților și derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei cu valoare simbolică vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
    Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, că va veni pentru a planta unul dintre stejarii ce vor crește în Parcul Memoriei Naționale, în cursul campaniei proiectului din anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?