Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Profesorul Gheorghe Zaharia, înmormântat astăzi (sâmbătă) în Cimitirul Sudic


    Rudele, prietenii, colegii și foștii elevi îl vor conduce pe ultimul drum astăzi (sâmbătă) pe profesorul Gheorghe Zaharia. Îndrăgitul profesor a plecat la cele veșnice la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o impresionantă moștenire în sufletele și amintirea celor care au avut bucuria să îl cunoască. Foștii elevi vorbesc la superlativ despre dascălul perfect, despre omul care știa să își sfătuiască elevii și să îi îndrume pe calea culturii.
    Profesorul Gheorghe Zaharia s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Cluj, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității „Al.I.Cuza” Iași, a fost căsătorit și avea doi copii. „Nu există școală generală sau liceu în Focșani unde profesorii de română să nu fi fost elevii mei”, declara profesorul Zaharia, în 2010. 
    Foștii elevi și-l amintesc plin de viață și bucuros mereu, sentimente pe care le-a transmis și generațiilor de elevi care l-au prețuit și admirat mereu. Gheorghe Zaharia a predat la școlile din Andreiașu, Tulnici, iar în Focșani la Liceul Pedagogic și Colegiul Național Unirea. A fost un profesor iubit de elevi și apreciat de colegii de cancelarie, dovadă stau și sutele de mesaje de condoleanțe de pe rețelele de socializare transmise de cei care l-au apreciat. Profesorul Zaharia s-a implicat și în viața politică, el fiind senator în primul mandat postdecembrist, 1990-1992, când și-a adus aportul la Constituția României.
    Sicriul cu trupul neînsuflețit al profesorului Zaharia este depus în capela Bisericii „Sfântul Nicolae cel Vechi”, unde a fost deschisă și o carte de condoleanțe. Slujba de înmormântare va avea loc astăzi (sâmbătă) la ora 13:00, după care cortegiul funerar se va deplasa la Cimitirul Sudic, unde profesorul își va găsi odihna veșnică.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?