Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Keri Russell și Matthew Rhys își iau la revedere de la rolurile de spioni din ‘The Americans’


Nimic nu este mai potrivit decât destrămarea Uniunii Sovietice pentru a răsturna cu susul în jos cel de al șaselea și ultimul sezon al „The Americans”, serialul de spionaj care pare mai actual ca niciodată în era lui Donald Trump și Vladimir Putin, relatează AFP. Keri Russell și Matthew Rhys își iau la revedere după șase sezoane de la rolurile lor de spioni ruși în SUA sub acoperirea unei familii americane obișnuite după ce au câștigat câte un premiu Emmy și au fost nominalizați și la Globurile de Aur.
Joseph Weisberg, fost ofițer al CIA și creator al serialului care revine de miercuri pe ecranele din SUA pe postul FX și în Franța pe Canal+ Séries, își aduce aminte cu amuzament de întrebarea care i s-a pus când a prezentat pentru prima ideea, în 2012: „Pe cine mai interesează acum relațiile dintre SUA și Rusia?” De atunci, războiul din Ucraina, anexarea Crimeii, conflictul sirian și mai ales amestecul rus în campania prezidențială americană din 2016 au făcut ca perioada actuală să fie cea mai tensionată dintre cele două țări de la sfârșitul Războiului rece.
Elizabeth și Philip Jennings, cei doi eroi ai serialului „The Americans”, vor trăi în acest ultim sezon unul dintre ultimele episoade ale Războiului rece, respectiv negocierea tratatului INF privind armele nucleare cu rază intermediară din 1987. Tensiunea care nu a părăsit serialul de la primul episod rămâne intactă, întreținută în special de personajul Elizabeth (Keri Russell), mereu idealistă, radicală și intransigentă. „Este de departe rolul meu cel mai amuzant”, a explicat Keri Russell în podcastul „Remote Controlled” al revistei Variety. „Să fii femeie și să joci acest personaj, este cu adevărat cool. Ea este atât de feroce și de hotărâtă. Nu sunt calitățile tipice ale unui personaj feminin, cu excepția supereroinelor”, a spus ea.
Manipulată, prizonieră a unui conflict între linia reformatoare a lui Mihail Gorbaciov și linia conservatoare din aparatul comunist și din KGB, Elizabeth se scufundă, sub ochii lui Philip. „Ești incredibilă, dar începe să te afecteze până la urmă”, îi spune cetățeanul rus Mishka Semenov soției lui din film. Acest ultim sezon este și o nouă ocazie de a explora bogăția acestei „celule familiale”, care pare de o simplitate biblică dar este în realitate foarte complexă. „Lumea intensă a spionilor face ca toate sentimentele dintr-o relație pe termen lung (…) să explodeze ca un foc de artificii”, a spus Keri Russell, care formează un cuplu cu Matthew Rhys din 2013. „Nu este un serial despre spioni. Serialul spune povestea a două persoane căsătorite care sunt în același timp spioni”, a declarat Joe Weisberg cu prilejul unei proiecții de la New York.
Tocmai pentru că nimic nu este nesemnificativ în această lume a spionajului, unde totul se leagă pe două sau trei niveluri, autorii au reușit să mențină interesul pentru acest serial, respectând cât mai fidel posibil realitatea istorică. Niciun alt serial nu a îndrăznit vreodată să propună scene de mai multe minute turnate în întregime într-o limbă străină, în speță rusa, din dorința de a prezenta o poveste realistă, notează AFP. Pentru a-i face pe spectatori să-și țină respirația este necesară și o doză bună de acțiune și, după peste 60 de episoade, Elizabeth are un bilanț personal care nu este cu nimic mai prejos decât cel al celebrului agent 007. Din acest punct de vedere, cel de al șaselea sezon se anunță unul apoteotic.
Nimeni nu a dorit să dezvăluie epilogul serialului, indiferent care ar fi el, deși Matthew Rhys nu a ezitat să glumească. „Toată lumea moare”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?