Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO și GALERIE FOTO: Copiii i-au vizitat pe polițiști de Ziua Porților Deschise la IPJ Vrancea


    Elevi de toate vârstele, de la mai multe unități de învățământ din județ, au vizitat luni, 26 martie, sediul Inspectoratului Județean de Poliție, de ,,Ziua Porților Deschise”. Activitatea s-a desfășurat, începînd cu ora 10.30, în contextul sărbătoririi a 196 de ani de la atestarea Poliției Române. În fiecare an, pe data de 25 martie, de Ziua Poliției Române, instituția sărbătorește 196 de ani de la atestare, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu, șeful Poliției de la acea vreme, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcționarea instituției. „Într-o formă sau alta, sub diferite denumiri, Poliția, ca instituție, este atestată din anul 1822, când domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu, seful poliției din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcționarea acestei instituții. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire). 25 MARTIE este data din calendar care rememorează, an de an, acest moment istoric. Astăzi, în an centenar (împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire), sărbătorim cu toții, polițiști din țară și de peste hotare, ancorați în misiuni internaționale, ziua Poliției Române”, se arată într-un comunicat de presă, emis de IGPR, cu ocazia acestei zile.
    Polițiștii de la structurile de prevenire, rutieră, criminalistică și acțiuni speciale au fost gazdele celor interesați să vadă o parte din armamentul din dotare, autospecialele de intervenție, aparatura dar și instrumentele de lucru ale Serviciului Criminalistic. Nu a lipsit nici Led, câinele polițist, care timp de 11 ani le-a fost alături lucrătorilor din poliție și care i-a încântat pe cei mici cu exerciții demonstrative. Inspectoratul de Poliție Județean a fost vizitat de elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Grădinița Nr. 18 – Grupa Steluțe, Școala „Ștefan Cel Mare”, Școala nr. 7, Școala nr. 3, Școala Anghel Saligny, Școala Alexandru Vlahuță, Școala Nr.2, Școala Nicolae Iorga, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, Grădinița Nr. 1, Școala Homocea.

    Dintre vizitatori nu au lipsit nici copiii mai multor polițiști din cadrul IPJ Vrancea. Micuții au realizat picturi și desene, ce ilustrează modul în care aceștia percep meseria pe care părinții lor o au. Desenele realizate de copiii polițiștilor au fost expuse în holul instituției pe toată durata săptămânii trecute, într-o expoziție inedită cu tema ” Copil de Polițist”. Ieri, în cadrul activității destinate Porților Deschise, copiii polițiștilor au primit diplome și insigne din partea inspectorului-șef al IPJ, Remus Nica. Pentru desenele și picturile realizate, au primit diplome și insigne, următorii: Dragoș Crăciunică,  Dayan Andrei Burlan, Gabriela Lal, Robert Lal, Lavinia Elena Spătaru, Tudor Pahome, Răzvan Nicola, Teodora Enache, Ioana Enache, Ștefan Basma, Andrei Hulea, Diana Tulbure, Tudor Cozma, Anissia Mangu, Irina Tulbure, Maya Dogaru, Nicolas Vasile, Elena Tatu, Daria Damian, David Cazacu, Maria Sabina Andoni, Ayan Luca Fercalo, Alex Andoni și Cristian Chiriac.

    În cadrul activității desfășurate ieri la sediul IPJ Vrancea, cu prilejul Zilei Porților Deschise, lucrătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale le-au oferit micuților vizitatori și o demonstrație de imobilizare a unei persoane prin încătușare.
    „Sărbătorim 196 de ani de la înființarea Zilei Poliției Române. Cu această ocazie avem deosebita onoare să-i avem alături de noi pe cei mici, copii de clasele I-IV, V-VIII, copiii de liceu, care vizitează o parte din tehnica din dotare, pe câinele polițist Led și o parte din tehnica criminalistică. Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri și tuturor persoanelor care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare! Mulțumim familiilor noastre, care ne acceptă în meseria pe care o avem! Vă mulțumim dumneavoastră, tuturor acelora care ne sprijiniți și care ne oferiți încredere în ceea ce facem, vă mulțumim că sunteți alături de noi în ceas aniversar!”, a spus inspectorul-șef al IPJ Vrancea, Remus Nica.
    În perioada 19 – 22 martie  activitățile desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, cu ocazia sărbătorii Zilei Poliției Române, au fost dedicate, în principal, promovării profesiei de polițist. Joi, 22 martie, 100 de liceeni, care au vizitat sediul IPJ Vrancea, au aflat aspecte legate de abilitățile necesare unui polițist și avantajele oferite tinerilor ce urmează școlile de poliție. Vineri, 23 martie, la sediul IPJ Vrancea a avut loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor a unui număr de 26 de ofițeri și 39 de agenți de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?