Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Galaţi: Parizer cu șrot de cătină, fără adaos de nitrit, produs inovator al Facultăţii de Știinţa și Ingineria Alimentelor


O echipă formată din patru cadre universitare de la Facultatea de Åžtiința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați a obținut în premieră națională un produs inovator – parizer din carne de porc și șrot de cătină, fără adaos de nitriți, premiat recent cu medalia de aur la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent 2018” ce a avut loc la Cluj-Napoca.
Echipa formată din decanul facultății, Petru Alexe, conferențiarul universitar Liliana Mihalache și șefii de lucrări Maricica Stoica și Cristian Vasile Dima au lucrat un an de zile pentru realizarea acestui produs inovativ, care a eliminat din compoziție un aditiv dovedit a fi cancerigen – azotitul de sodiu. „La Cluj Napoca am mers cu un produs cu care am eliminat unul dintre cei mai înjurați aditivi – azotitul de sodiu. Acel aditiv dovedit a fi cancerigen am reușit să-l eliminăm. Evident că acest lucru a fost apreciat. Poate că va găsi o rezonanță absolut satisfăcătoare în producție. Despre acest azotit pot să vă spun că în această facultate studiile au început acum 40 de ani. De 40 de ani încercăm să găsim o soluție la reducerea sau la eliminarea acestui azotit de sodiu. Cele mai multe rezultate au fost cele în care s-a diminuat cantitatea de azotit rezidual în produsele de carne și nu eliminarea lui”, a declarat, luni, Petru Alexe.

Continuarea pe https://bit.ly/2IQ49Cp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?