Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

GALERIE FOTO: Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focșani a împlinit 10 ani. De la finele anului trecut, instituția e condusă de preotul Cătălin Ifrim


    Sărbătoare la Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani, care a împlinit zece ani de la înființare. Conducerea Căminului a organizat un mic moment festiv pentru a marca acest moment, ocazie cu care au fost sărbătoriți și bătrânii care s-au născut în luna martie. Instituția a fost înființată în 2008 și, inițial, avea o capacitate de 40 locuri de cazare. Au fost accesate fonduri structurale în anul 2009 pentru extinderea clădirii cu două corpuri, unul destinat cazării a încă 20 de beneficiari, altul cu spații pentru diferite activități ocupaționale. La acest moment, la Cămin sunt găzduiți 58 de bătrâni, iar numărul locurilor este considerat prea mic pentru cei care vor să vină aici. La  eveniment au fost prezenți primarul Cristi Misăilă, viceprimarul Marius Iorga, secretarul Municipiului, Eduard Corhană.
    Căminul pentru Persoane Vârstnice Focșani este condus, de la finele anului trecut, de preotul Cătălin Ifrim, care a venit în locul medicului Anca Lărgeanu Apostol. „În cei 10 ani de la înființarea Căminului pentru Persoane Vârstnice din Focșani, multe s-au schimbat, multe s-au făcut, multe mai sunt de finalizat. Toate proiectele realizate, precum și planurile viitoare, au în centrul atenției bunăstarea celor găzduiți în acest Cămin. Începând de la hrana de zi cu zi, până la condițiile de trai, preocuparea principală este starea de bine a tuturor persoanelor în vârstă din această instituție, încercând să-i facem să se simtă ca într-o mare familie. Azi ne-am bucurat împreună de primii zece ani, care ne-au dat experiența și speranță pentru a continua o viață pe care le-o dorim plină de bucurii și liniște sufletească”, a spus primarul Cristi Misăilă. Serviciile oferite beneficiarilor la Cămin cuprind asigurarea hranei, spălare și curățire îmbrăcăminte, asistența medicală permanentă, ajutor la diferitele activități de igienă personală și a spațiului de locuit. Conducerea Căminului a arătat în prezentarea instituției că, în măsura dorinței personale și a posibilităților fizice, beneficiarii  pot participa la activități administrativ-gospodărești, la îngrijit spațiul verde, florile, pomii fructiferi, plantele de ghiveci etc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?