Premii naționale obținute de Biblioteca Județeană Vrancea

0
78

Cu prilejul recent încheiatei Conferințe a Asociației Naționale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la care au fost prezenți aproape 200 de participanți din toată țara, inclusiv generoasele gazde de la Biblioteca Județeană „Ovid Desusianu” Deva – Hunedoara, au fost dezbătute o serie de problematici actuale și de perspectivă privind activitățile și serviciile bibliotecilor publice din România și necesitatea adaptării rapide și creative a bibliotecilor la dinamica socio-economică, din ce în ce mai diversă și provocatoare. Această ediție, cu participare internațională, a beneficiat de distinsa prezență a domnului prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Directorul General al Bibliotecii Naționale a României.

Conform tradiției, membrii Consiliului de conducere al ANBPR au acordat premii pentru activitatea profesională în anul 2021. La nivel național, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a fost onorată să fie nominalizată și să obțină trei premii din totalul celor șapte, astfel:

  1. Bibl.dr. Teodora Fîntînaru, coordonator „Secția de carte veche și Colecții speciale” – Premiul „Traian Brad” pentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate;

  2. Bibl. Maria Cristina Olaru, șef „Secția pentru Copii și Tineret” pentru categoria BIBLIOTECARUL ANULUI;

  3. Volumul „Povestea străzii mele” pentru categoria CEA MAI BUNĂ LUCRARE DE SPECIALITATE.

Au mai obținut premii Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Deva – Hunedoara, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Onești. Filiala ANBPR a bibliotecii noastre adresează felicitări tuturor colegilor premiați și celor nominalizați și mulțumește, totodată, domnului Dragoș Adrian Neagu, Președintele ANBPR, domnului prof. univ dr. Adrian Cioroianu, Directorul General al Bibliotecii Naționale a României și domnului Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Deva – Hunedoara, precum și Asociației profesionale ANBPR, organizatori ai Conferinței anuale a bibliotecarilor din bibliotecile publice din România.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here