Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Sindicatele din Ministerul Afacerilor Interne încep acţiunile de protest în luna martie


Mai multe organizații sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor desfășura luna aceasta, începând cu 22 martie, acțiuni sindicale de pichetare și protest, a anunțat, joi, Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România (SNAP). Potrivit sursei citate, sindicatele din MAI sunt nemulțumite din cauza finanțării necorespunzătoare a MAI și salarizării personalului, dar și de dotarea logistică în raport cu riscurile și complexitatea misiunilor polițienești, statutul polițistului, precum și de modificările aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
La acțiunile de protest vor participa următoarele federații sindicale: Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC), Federația Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România, Federația Sindicatelor Polițiștilor SED LEX, Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), Sindicatul Național Uniunea Polițiștilor (UNIPOL), Sindicatul Polițiștilor Europeni (EUROPOL), Sindicatul Polițiștilor „Diamantul”, precum și Sindicatul Național al Polițiștilor „Onoare și respect”. „În cadrul Primăriei Municipiului București s-a întrunit comisia pentru aprobarea protestelor ce urmează a se desfășura începând cu data de 22 martie, astfel: 22-23 martie, pichetare în fața sediului MAI, între orele 9:00-15:00; 24 martie – protest de amploare în fața sediului MAI, urmat de un marș către Piața Victoriei; 26-30 martie – continuarea pichetării în fața sediului MAI, până la rezolvarea revendicărilor”, potrivit comunicatului SNAP.
Joi, 8 martie, a fost semnat un protocol de colaborare între mai multe organizații sindicale din cadrul MAI, în vederea desfășurării unei acțiuni sindicale comune pentru asigurarea sprijinului reciproc în vederea realizării revendicărilor privind drepturile și interesele polițiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?