Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Vasilescu: Mediul privat mai poate apela la varianta bonusurilor, în locul măririi de salariu, până la 31 martie


Companiile din mediul privat mai pot apela la varianta acordării de bonusuri, în loc de mărire salarială, până la data de 31 martie 2018, iar ulterior acești angajatori trebuie să înregistreze în Revisal contractele cu actele adiționale care să prevadă noul brut, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la finalul Consiliului Național al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăția. „Până pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificații. Până în data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui să vină cu actele adiționale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal și atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Åžtim că se preferă bonusurile și că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dat pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal”, a spus Vasilescu.
Potrivit ministrului Muncii, angajatorii din mediul privat au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuțiilor, în sensul că fie nu au scăzut salariile nete, fie au rămas ca în 2017. „Ordonanța (care prevede transferul contribuțiilor, n.r.) încă se discută la comisiile de specialitate și nu pot să vin eu, ca ministru, și să le spun „Dați-i drumul, fără să discutați!”. Cine se așteaptă ca această Ordonanță să pice în Parlament se înșală amarnic. Nu poate să pice, nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Mă bucur să constat că reprezentanții din mediul privat au recunoscut, astăzi, că nu a fost o problemă cu transferul contribuțiilor, în sensul să scadă netul angajaților așa cum se spunea, să scadă salariile la două milioane de angajați și tot felul de aberații de felul acesta. Am avut discuții cu cei din mediul privat și m-am bucurat să constat că ne dau dreptate, în sensul că nu au scăzut neturile la angajații, că au rămas ca și anul trecut sau au fost creșteri oarecare. Funcționează foarte bine protocolul pe care noi îl avem cu CNSLR Frăția la nivel județean. În fiecare județ sunt doi reprezentanți ai Guvernului și doi ai CNSLR Frăția care monitorizează toate cazurile, nu numai acolo unde sunt reprezentanți ca și sindicat”, a menționat Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a precizat, totodată, că reprezentanții CNSLR Frăția i-au cerut „câteva corecții legislative și, în special, este vorba despre Legea 62 pe care toate sindicatele o așteaptă cu mare nerăbdare”.
Pe de altă parte, ministrul Muncii a dat asigurări că, de la 1 martie 2018, salariile profesorilor vor crește cu 20%, iar cele ale medicilor și asistentelor vor urca pe grila din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?