Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Handbal, Liga Națională – Focșănenii nu au decât varianta victoriei!


    CSM Focșani 2007 va avea duminică, 25 februarie, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă, o nouă partidă în care nu-și poate permite decât victoria, din dublă perspectivă; a play-off-ului și a play-out-ului. În primul caz, distanța față de locul al optulea, ocupat de băimăreni nu este surmontabilă, în mod teoretic, pentru că mai sunt de disputat șapte etape, cu 21 de puncte puse în joc și se poate întâmpla orice. Pentru noi, cel mai bine ar fi să se împiedice Minaur iar CSM Focșani 2007 să meargă ceas! Însă pentru elevii profesorilor Viorel Ciubotaru, Bogdan Voica și Alexandru Acsinte urmează jocurile cu grad de dificultate zero, cu CSM București, Politehnica Timișoara, Dinamo București și Steaua București, cu un intermezzo relativ mai ușor, cu Iașiul în deplasare. Programul Băii Mari este mult mai ușor. În aceste condiții, varianta realistă – și pentru care mai pot fi adunate puncte – este o viitoare prezență a echipei Focșaniului în play-out. Un asemenea viitor imediat îi așteaptă și pe suceveni ceea ce înseamnă ca formația ce va câștiga duminică în Polivalentă va avea încă trei puncte pentru turneul ce va da o retrogradată, cele două echipe ce vor intra la baraj, dar și pe cele două, lipsite de griji legate de viitoarea prezență în Liga Națională.
    Oaspeții vor veni la Focșani să câștige. Și vor juca în consecință, așa cum au făcut și vasluienii, cu două etape în urmă. Dar tot ca atunci, focșănenii vor găsi resursele de valoare care să-i ajute să încheie cu victorie meciul.
    De la Constanța, CSM Focșani 2007 s-a întors cu câțiva jucători accidentați – mai serios ori mai ușor, iar Popovici avea probleme de sănătate de dinainte de partida cu Dobrogea Sud. Profesorul Viorel Ciubotaru speră ca până la ora jocului cu Suceava să fie apți de joc toți acești jucători. Însă împreună cu colegii de bancă tehnică pregătesc echipa așa încât să nu se vadă în joc lipsa unor apărători de bază!
Întâlnirea va fi condusă de cuplul de arbitri Bogdan Stark, din București/Romeo Ștefan, din Buzău, care nu provoacă amintiri la fel de neplăcute ca și cazul altor perechi de arbitri care au oficiat în Polivalentă. Sunt arbitri internaționali de certă valoare, care au condus partide și la recent încheiatul campionat mondial de seniori și care cred că își vor onora impresionanta carte de vizită. Observator va fi Ștefan Ciurea, din Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?