Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Reprezentanții SLI Vrancea au protestat la București


Sindicaliștii din educație au pichetat ieri Ministerul Muncii și au discutat cu ministrul de resort, pentru a obține o serie de promisiuni în vederea remedierii neajunsurilor din sistem. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc alte proteste, dar reprezentanții FSLI au anunțat, aseară, că acestea au fost amânate în urma discuțiilor cu ministrul Lia Olguța Vasilescu.
Potrivit informațiilor furnizate de liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu, cadrele didactice doresc, printre altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele măsuri fiscal – bugetare, prin care mii de angajați din învățământ aflați în concediu medical pierd sume importante din venit și renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun că a creat discriminări în rândul angajaților din sistemul bugetar, în general, și în rândul salariaților din învățământ, în special. „În urma pichetării de astăzi (n.r.ieri), am fost invitați la o întâlnire cu doamna Olguța Vasilescu, care a durat mai bine de o oră și jumătate. Principalele probleme cu care am mers au fost Legea 153/2017, privind reîncadrarea personalului pentru că nu se mai respectă vechile grile de salarizare și nu avem un câștig al salarizării; majorarea veniturilor cu 20% și pentru personalul nedidactic. Am discutat, de asemenea, despre renegocierea regulamentului de sporuri, altele decât cele stabilite, privind condițiile vătămătoare, dar și despre pensionarea anticipată fără penalizare”, ne-a declarat Constantin Ionescu.
Liderul SLI Vrancea ne-a mai spus că ministrul Lia Olguța Vasilescu a fost deschisă dialogului și că în următoarele două săptămâni vor mai fi purtate și alte discuții.
Potrivit reprezentanților FSLI, majorarea acordată la 1 ianuarie 2018 nu poate acoperi nici rata inflației. Sindicatele doresc modificarea OUG 3/2018, privind unele măsuri fiscal – bugetare, prin care mii de angajați din învățământ aflați în concediu medical pierd sume importante din venit, renegocierea Legii cadru nr. 153/2017, prin care a fost stabilit raportul de 1/12 între cel mai mic și cel mai mare salariu de la stat, personalul didactic de predare fiind poziționat între 1,64 și 2,76, în treimea inferioară a grilei de salarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?