Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Ţigări de contrabandă confiscate de jandarmi în zona Pieţei Moldovei


    În data de 17 februarie a.c., în jurul orelor 09.30, o patrulă de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vrancea ce se afla în serviciu, în zona Pieței Moldovei, a observat un tânăr care avea asupra sa o geantă sport, iar la vederea jandarmilor a ascuns-o la spate.
        Membrii echipajului având o suspiciune asupra comportamentului vădit disimulator, au luat măsura opririi și verificarii bagajului. În urma verificărilor a efectuate a rezultat faptul că numitul F.M. de 18 ani, avea ascunsă în geanta sport o cantitate de 60 pachete de țigări, marca RITM, conținând 1200 țigarete. Pachetele de țigări aveau aplicate timbre de proveniență Republica Moldova. Fiind întrebat în legătură cu proveniența cantității de țigarete descoperite asupra sa, tânărul a afirmat faptul că le-ar fi cumpărat de la niște persoane necunoscute cu suma de 6 lei.
         În cauză jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare ale organelor de urmărire penală, numitul F.M., fiind susceptibil de săvârșirea infracțiunii de deținerea, bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prev și sancționată de art. Art.270 , alin.3, din Legea 86 din 2006 – Codul Vamal. Actele de sesizare și țigările au fost predate pe bază de proces verbal polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru continuarea verificărilor în cauză.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea
Maior Petrea George

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?