Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Theranova, locul unde renaște speranța pacienților care au nevoie de PROTEZE și ORTEZE


    Theranova Oradea este un Centru Medical de Protezare și Ortezare din România ce diferă de ceilalți competitori din acest domeniu. La Theranova, credem că oamenii pe care îi ajutăm să pășească din nou, reprezintă povești inspiraționale, ce merită împărtășite. Credem că fiecare pacient are perspectiva de a-și trăi viața din plin. Suntem aici pentru a-i sprijinii și pentru a le reda libertatea de mișcare.
    Totul a început în august 1996, când o orădeancă, împreună cu un grup de englezi, a făcut o vizită în Africa de Sud. Acolo, Adriana l-a întâlnit pe Jaco du Plessis. Cei doi s-au îndrăgostit, iar după doar patru luni, tânărul a venit în vizită la Oradea. „Am venit pentru două săptămâni. Soția mea lucra și atunci la Casa Minunată, pe care o înființase, unde sunt copii cu probleme fizice. Am văzut că nu au un specialist în proteze, iar când relația a devenit mai serioasă, am văzut clar că locul meu este în România”, a povestit Jaco du Plessis pentru Adevărul. S-a stabilit în Oradea, s-a căsătorit cu Adriana și în garajul de la Casa Minunată a început să fabrice orteze pentru copiii care aveau probleme fizice. „Cererea a fost foarte mare și cei care m-au sprijinit financiar au hotărât să dezvoltăm activitatea”, își amintește Jaco du Plessis. Protezele sunt făcute în parte în atelierele din Oradea, iar componentele speciale sunt aduse din alte țări.
    În 2002 a fost înființat la Oradea Centrul Medical de Protezare și Ortezare Theranova, iar cinci ani mai târziu, în 2007 s-a deschis cel de-al doilea centru, de la Cluj-Napoca. Tot atunci a fost încheiat un contract cu Casele de Asigurări de Sănătate de la nivelul întregii țări. A urmat în 2013 deschiderea a încă unui centru, la București. Scopul Theranova a fost încă de la început acela de a oferi pacienților din România o îngrijire protetică și ortetică similară celei întâlnite în marile clinici din străinătate. Echipa Theranova a fost specializată în Statele Unite, Germania, Croația, Ungaria, Scoția, Olanda etc.

Pentru noi, cea mai mare răsplată este de a-i ajuta pe oameni să se reîntoarcă la O VIAȚĂ NORMALÄ‚

    „Pentru noi, cea mai mare răsplată este de a-i ajuta pe oameni să se reîntoarcă la activitățile de zi cu zi și, cel mai important, să le redăm încrederea totală. Credem în principiul transparenței, în relațiile bazate pe respect, încredere și onestitate”, spune Jaco du Plessis. Împreună cu echipa sa de specialiști în protezare și ortezare, Jaco a participat la misiuni de ajutorare a celor răniți în calamități naturale sau în războaie. Și-au demonstrat calitățile pe parcursul a cinci tabere umanitare organizate în Haiti, după cutremurul de acum 8 ani, participând ca voluntari, iar o parte din echipa de tehnicieni a fost selectată să facă același lucru în Irak, unde zonele minate în timpul războiului continuă să facă victime. „Prin prisma muncii noastre, pacienții ne-au numit în multe feluri: unii ne-au zis salvatorii din Haiti, alții ne consideră o nouă familie, iar pentru alții suntem adevărați mecanici de oameni. Poate pentru că, la fel ca un mecanic, le redăm libertate de mișcare. Dar mai mult de atât, ascultăm poveștile lor și îi ghidăm pas cu pas, creăm legături strânse, de durată”, afirmă Jaco du Plessis.

Grup mobil de reprezentanți medicali

    Și pentru ca totul să fie mai ușor, Theranova a demarat, cu ajutorul focșănencei Dana Tudorache, cu o experiență în domeniu de peste 10 ani, un proiect nou prin înființarea unui grup mobil de reprezentanți medicali calificați în domeniul protezării-ortezării, astfel încât pacienții, aflați în orice zonă a țării, să poată apela cu încredere și să aibă posibilitatea de a alege între consilierea la domiciliu sau consilierea directă la Centrele din Oradea, Cluj sau București. Terapeuții și tehnicienii Theranova sunt mereu la dispoziția pacienților, deschiși să răspundă la orice întrebare și să ofere un consult de specialitate.

Recomandările lui Jaco pentru pacienți

    La Theranova nu există clienți, doar pacienți. Fiecare persoană care intră în contact cu Theranova beneficiază de atenția completă a personalului dedicat profesiei. Echipa este alături de pacienți pas cu pas, gata să ofere tuturor un zâmbet larg, deschis, și o îngrijire protetică excelentă. Viziunea Theranova este ca echipa, inspirată de fiecare pas al pacienților, să îi ajute să depășească lipsurile și barierele ce au intervenit în viața lor, să le schimbe perspectiva pe care o au asupra vieții.
     Jaco du Plessis recomandă oricărui pacient amputat, fie de curând sau de mai demult, următorii pași:
1. Căutați pe internet despre protezare, mai ales despre tehnologiile și standarde moderne în domeniu
2. Ascultați sfatul altor pacienți care au trecut deja prin această situație, însă luați orice hotărâre singuri sau împreună cu familia
3. Ascultați sfatul cadrelor medicale, însă țineți cont de faptul că aceștia ar putea avea deja parteneriate cu diverse firme de protezare
4. Investiți timp în vizitarea mai multor firme de protezare (din toată țara) și vorbiți cu un tehnician/ reprezentant al acestora pentru a înțelege care sunt pașii care urmează și cum vor evolua lucrurile pe parcursul primelor 6 luni până la 2 ani.
5. Buget: este un subiect sensibil. Poate vă întrebați de ce pare că nimeni nu vrea să-mi răspundă cât costă protezarea!? Fiindcă prețurile celor 40.000 de variante de posibile componente ale protezei pot însuma prețuri de la €500 până la €50.000, așadar estimarea este foarte dificilă. Trebuie, de asemenea, clarificate de la început activitățile pe care pacientul va dori să le efectueze, nivelul de activitate, vârsta și greutatea sa, și evident bugetul.
    Sunt foarte multe variante și doar un pacient informat poate deveni un consumator matur, care înțelege ce-l așteaptă și poate lua o hotărâre înțeleaptă.
Èšineți minte că proteza este esențială pentru independență. Protezistul și/sau reprezentantul devine într-un fel parte din familia dvs. Protezele și ortezele furnizate nu sunt niște simple produse, sunt instrumente care ajută pacienții să își trăiască viața din plin, fără limitări. Acestea trebuie să se alinieze cu standardele mondiale din domeniu, să fie proiectate și fabricate prin utilizarea celor mai noi tehnologii existente, astfel încât să le ofere pacienților un nivel cât mai ridicat de mobilitate.

Theranova își dorește să ajute cât mai multe persoane să depășească obstacolele care li s-au ivit în cale. Prin urmare, nu este o companie elitistă, care să se adreseze doar unui anumit tip de persoane, ci oricine este binevenit și tratat cu aceeași grijă și atenție.
    Centrul Medical de Protezare și Ortezare Theranova Oradea este echipat cu aparatură de ultimă generație, similară cu cea din clinicile vest-europene. Printre facilități se numără și posibilitatea de cazare gratuită, în camere complet utilate, oferite pacienților ce vin din restul țării, pe baza unei programări prealabile. Astfel, după 4-5 zile ei pot reveni acasă având protezele gata confecționate.

    Săptămânile următoare, în paginile Monitorului de Vrancea veți citi poveștile unor oameni a căror viață a revenit la normal odată ce au ajuns la Theranova.

Theranova ajută oamenii să-și recapete mobilitatea și să revină la o viață normală!
Contactați-i cu încredere!
http://theranova.ro/
https://www.facebook.com/theranova.ro/

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua ma numesc Geaman Petru, sunt din IASI. Am aputatie 1/3 gamba inferioara stanga.Am facut proteza la Bucureesti in iulie 2019 cupa de carbon si manson siliconic cu liner. Dupa aprox.4 luni mansonul siliconic s-a deteriorat .Se poate cumpara de la dumneavoastra un manson de calitate mai buna ?la ce pret?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?