Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Baschet U 16: Joc spectaculos, prestație de bun nivel a focșănenilor!


Formația CSM 2007-LPS Focșani: Crăciun, Clipa, Miron, Dima, Cioruță, D. Cristea, Antonescu, Stanciu, Bratosin, Bîra, Andrieș, R. Cristea.

Baschetbaliștii focșăneni U 16 au debutat, sâmbătă, 17 februarie, în faza semifinală a Campionatului național! Adversară le-a fost LPS Bihorul Oradea, una dintre cele mai bune 4-5 formații din țară la acest nivel competițional, câștigătoarea grupei I de clasificare și candidată îndreptățită la titlul de campipoană a României. Elevii profesorilor Petruț Mihai și Mircea Petrișor au avut o evoluție peste tot ce au arătat în etapele anterioare ale campionatului. Au jucat rapid și spectaculos, cu dezinvoltură, anunțând vremuri frumoase pentru ei ca echipă și ca jucători! Au început excelent primul sfert, au și condus cu șase puncte, dar finalul le-a aparținut bihorenilor, care au luat un avans de opt puncte. Situația s-a repetat în sfertul al doilea, la capătul căruia LPS Bihorul conducea cu 51-32. Oaspeții aveau un avantaj de 19 puncte, care își avea explicația în marcajul necruțător, om la om – la repuneri, doi la unu, și foarte agresiv pe care l-au făcut din primul până în minutul 20. Presiunea făcută de oaspeți la purtătorul focșănean al balonului a făcut, spre exemplu, ca gazdele să aibă în câteva situații câte două minute în care nu au putut ieși din propria zonă de apărare!
La pauza mare, profesorii Petruț Mihai și Mircea Petrișor au găsit rețeta prin care au dejucat maniera de joc a oaspeților, iar Miron, Bratosin, Crăciun, dar și ceilalți jucători ai Focșaniului au etalat un joc aerisit, rapid, eficient, cu care au câștigat, la limită, este adevărat, fiecare dintre celelalte două sferturi. Cu câteva minute înainte de final, focșănenii își văzuseră răsplătite eforturile, apropiinde-de la doar 11 puncte de valoroșii lor adversari. În dorința de a obține mai mult s-au grăbit și au fost pedepsiți de joc: Bihorul a refăcut o bună parte din avans și a încheiat meciul cu un plus de 19 puncte: 62-79.
CSM 2007-LPS Focșani a făcut ceea ce promisese profesorul Petruț Mihai: a evoluat la cel mai bun nivel al său, aplicând propriile principii de joc. A căpătat un plus de experiență, care a ajutat-o să stea aproape de puternica parteneră de întrecere, și să-i fie cel puțin egală în a doua jumătate a întâlnirii!
În etapa următoare, sâmbătă, 24 februarie, CSM 2007-LPS Focșani va juca în deplasare, la CSM Steaua Eximbank 2 București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?