Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cântăreţul portughez Salvador Sobral spune că are vocea ”fragilă” după transplantul de inimă


Cântărețul portughez Salvador Sobral, câștigătorul atipic al ultimei ediții a festivalului Eurovision, a spus că vocea sa este ”fragilă”, după ce a părăsit vineri spitalul din Lisabona unde a suferit un transplant de inimă. „Cred că am trăit cel mai imprevizibil an care se poate imagina”, a spus cântărețul, care a fost operat la începutul lunii decembrie, la televiziunea publică RTP. „Aceasta m-a influențat într-o manieră foarte fizică, medicamentele (…) mi-au făcut vocea un pic fragilă, dar cred că va reveni”, a adăugat Sobral, care a luat în greutate în mod vizibil din mai 2017, când a câștigat Eurovisionul, relatează AFP.
În urma intervenției chirurgicale, medicii săi au apreciat că interpretul de vârstă de 28 de ani ar trebui să poată duce în totalitate o „viață complet normală”. Salvador Sobral a fost ”încoronat” la Kiev, oferind Portugaliei prima victorie la Eurovision cu o piesa jazzy scrisă de sora lui Luisa Sobral, intitulată ”Amar Pelos Do” (Dragoste pentru doi). Tânărul cântăreț de balade populare, cu o voce destul de subțire, a convins atât juriul de profesioniști, cât și publicul cu această melodie, interpretată în limba sa maternă. Stilul său intim și melancolic a marcat o ruptură față de ”normele” concursului, comentează AFP.
Înainte de operație, artistul, remarcat în 2009 în versiunea portugheză a emisiunii concurs „American Idol”, nu a stat niciodată mai mult de două săptămâni departe de medicii săi, din cauza unei boli caracterizate prin insuficiență cardiacă severă. El a susținut ultimul concert în septembrie 2017, înainte de a lua o pauză în carieră în așteptarea unui transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?