Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Italia: Peste 2 milioane de italieni, victime ale abuzurilor sexuale în copilărie


Mai mult de 2 milioane de italieni, adică în jur de 2% din locuitori, au fost victime ale abuzurilor sexuale în copilărie, relevă datele prezentate marți de ISTAT, institutul național de statistică, transmite dpa. În jur de 1,6 milioane de femei și 400.000 de bărbați au fost molestați când încă nu împliniseră 18 ani, iar 43% dintre fetele și 63% dintre băieții victime ale unor astfel de agresiuni au păstrat tăcerea despre ele. De cele mai multe ori, victimele nu își cunoșteau agresorul, dar, în 15% din cazuri, fetele au fost abuzate de o rudă, iar băieții, în 4,2% din situații, de un preot sau de o călugăriță.
Potrivit ISTAT, 8,8 milioane de femei din Italia au fost victimele unei agresiuni sexuale în timpul vieții, iar 3,1 milioane în ultimii trei ani. Institutul semnalează însă că numărul cazurilor este ‘în scădere marcantă’ față de ancheta similară anterioară, întreprinsă în 2008-2009, procentul femeilor victime coborând de la 18,7% la 12,8%. Cu această ocazie, ISTAT a publicat pentru prima oară date referitoare la hărțuirea sexuală asupra bărbaților: 3,8 milioane dintre aceștia declară că au fost victime ale hărțuirii în decursul vieții, iar 1,3 milioane în ultimii trei ani.
Potrivit ISTAT, datele provin dintr-o anchetă anonimă întreprinsă din cinci în cinci ani pe un eșantion reprezentativ de cetățeni italieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?