Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Doi dintre copiii cântăreţului Johnny Hallyday contestă în instanţă testamentul tatălui lor


Doi dintre copiii cântărețului Johnny Hallyday, David Hallyday și Laura Smet, vor contesta în justiție testamentul tatălui lor, care încredințează totalitatea bunurilor și drepturile de autor soției artistului, Laeticia, potrivit unor surse apropiate avocaților celor doi copii, informează AFP. Laura Smet a cerut avocaților săi ”să inițieze toate acțiunile juridice” pentru contestarea acestor dispoziții în temeiul legii californiene unde artistul locuia o perioadă din an împreună cu soția sa Laeticia și fiicele lor adoptive Joy și Jade, ambele minore.
David Hallyday, fratele Laurei Smet, va fi ”co-solicitant” în această procedură, potrivit propriului avocat, Jean Veil, interpelat de AFP. ”Laura Smet a descoperit cu stupefacție și durere testamentul tatălui său Johnny Hallyday potrivit căruia totalitatea patrimoniului și toate drepturile de autor vor rămâne în mod exclusiv soției sale Laeticia, potrivit legii californiene”, se precizează într-un comunicat semnat de avocații Emmanuel Ravanas, Pierre-Olivier Sur și Hervé Témime, transmite AFP. Potrivit avocaților, aceste dispoziții testamentare ”contravin în mod manifest cerințelor dreptului francez”.
Testamentul mai prevede și că în cazul decesului soției, totalitatea bunurilor cântărețului ”să fie transmise exclusiv celor două fiice Jade și Joy, în părți egale”, se mai spune în comunicat. ”Dacă așa stau lucrurile, înseamnă că tatăl său nu i-a lăsat nimic: niciun bun material, nici parte din drepturile asupra operei artistice, nicio amintire – o chitară, o motocicletă, nici măcar coperta semnată a melodiei Laura care îi este dedicată”, se precizează în comunicat. Contestând acest testament, Laura Smet a încredințat avocaților săi ”misiunea de a-i apăra interesele și de a desfășura toate acțiunile juridice care să permită protejarea operei tatălui său”.
Cel mai cunoscut star rock francez, Johnny Hallyday a decedat la 6 decembrie, în vârstă de 74 de ani, în urma unui cancer. A avut patru copii: David, cel mai mare dintre aceștia, a cărui mamă este cântăreața Sylvie Vartan, Laura Smet, născută în urma relației cu actrița Nathalie Baye, și Jade și Joy, adoptate împreună cu ultima sa soție, Laetitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?