Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

CRIMĂ în Focșani! Un bărbat și-a lovit și SUGRUMAT tatăl imobilizat la pat; vecinii știau despre bătăi, dar nu au reclamat la poliție


Un bărbat de 43 de ani, din Focșani, a fost arestat, vineri, de magistrații Tribunalului Vrancea, pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei. Victima este chiar tatăl său, de 65 de ani, un om cu grave probleme de sănătate, care de un an era imobilizat la pat. Decizia magistraților nu este definitivă. „(…) admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea si in consecința: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Z(…) ADRIAN – sub aspectul comiterii infracțiunii de omor (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.02.2018 și până la data de 11.03.2018 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 09.02.2018„, este decizia Tribunalului Vrancea.
Potrivit surselor noastre, bărbatul arestat, care are viciul băuturii, și tatăl său locuiau într-un bloc din cartierul Sud al Focșaniului. Victima era bătută frecvent de fiu, dar niciunul dintre vecini, care știau ce se întâmplă în casa celor doi, nu a reclamat acest lucru la poliție, ne-au declarat sursele noastre. Joi, băut fiind, bărbatul de 43 de ani și-a luat tatăl la bătaie pe motiv că a făcut pe el, în pat. L-a lovit cu pumnii și picioarele, după care l-a transportat în baie și l-a pus în cadă. Acolo a continuat să-l lovească pe tată său, după care l-a sugrumat. Când a obosit, și-a lăsat părintele întins pe jos, în baie, și a mers într-o cameră a apartamentului. După ceva timp și-a dat seama că tatăl său nu mai suflă, așa că a sunat la poliție și a povestit ce a făcut. În urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul mort fusese sugrumat și lovit, având inclusiv o fractură în zona gâtului.
Imediat, la apartamentul respectiv au ajuns oamenii legii, care nu au putut să-i ia declarație bărbatului de 45 de ani, dat fiind că era într-o stare avansată de ebrietate. L-au transportat la spital, unde au reușit să-i ia alcoolemia: 1,24 miligrame per litru alcool în aer expirat.
Vineri, bărbatul de 43 de ani a fost dus în fața procurorului pentru a da declarații despre cele întâmplate. A recunoscut parțial fapta.
Tot vineri, el a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei. Astăzi (vineri-n.r.), împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii și tot astăzi (vineri-n.r.) a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă„, ne-a declarat procurorul de caz, Nicolae Ghihaniș.
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?